Verschillende bouwradio soorten

Verschillende bouwradio soorten | Bouwradio’s zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Voor welke bouwradio je kiest, hangt af van wat je zoekt in een werkradio. Radio’s verschillen immers qua eigenschappen en kwaliteiten, waarbij het belangrijk is dat je deze overlapt met je eigen voorkeuren om zo tot een keuze te komen. Hieronder worden een aantal eigenschappen van bouwradio’s besproken. Het kan zijn dat een werkradio louter deze eigenschap bezit, maar meer geavanceerde bouwradio’s kunnen beschikken over meerdere van de hieronder benoemde eigenschappen. Dat hangt natuurlijk samen met het budget dat je over hebt voor een werkradio.

Bouwradio soorten | 1 | Bouwradio met DAB

DAB (Digital Audio Broadcasting) is de nieuwe standaard op het gebied van bouwradio’s. Waar analoog geluid vroeger de kwaliteit van de radiozenders dicteerde, is de geluidskwaliteit dankzij DAB significant verbeterd. Niet alleen heb je altijd een uitstekende geluidskwaliteit en een perfect bereik, maar dankzij de introductie van DAB in 1993 heb je ook de keuze uit meer radiostations. Waar de limiet van frequenties bij analoge radio in 1993 al was bereikt, is het dankzij DAB mogelijk om veel meer radiozenders op één frequentie uit te zenden. Dit is ook goed nieuws voor kleinere radiostations, die nu een grotere overlevingskans hebben. Ten slotte is er tegenwoordig ook DAB+, een nog betere versie van DAB. De geluidskwaliteit van DAB+ is zo hoog dat zelfs muziek met bitrates van 48 kb/s goed klinkt op een DAB+ bouwradio.

Bouwradio soorten | 2 | Bouwradio met Bluetooth en USB aansluiting

Soorten bouwradio's | Makita DMR200 bouwradioWanneer je vroeger naar je eigen muziek op een bouwradio wilde luisteren, was je afhankelijk van een radio met een cd speler. Niet alleen waren deze bouwradio’s duurder, maar daarnaast moest je ook altijd je eigen cd’s meenemen. Kortom, niet ideaal. Tegenwoordig zijn er veel werkradio’s met Bluetooth ingebouwd, wat je in staat stelt om draadloos je eigen muziek af te spelen aan de hand van een verbinding tussen de werkradio en jouw smartphone/mp3 speler. Daarnaast zijn er tevens werkplaatsradio’s met USB aansluitingen (werkradio’s met zowel USB als Bluetooth capaciteiten zijn tevens een mogelijkheid). Sluit jouw telefoon of mp3 speler aan op de radio en binnen no time speel je jouw eigen muziek af via de radio. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om jouw eigen muziek af te spelen op een dure of goedkope werkradio!

Bouwradio soorten | 3 | Bouwradio met Wi-Fi

De nieuwste uitvinding op het gebied van werkradio’s zijn radio’s met Wi-Fi. Deze stellen je in staat om verbinding te maken met het internet, waarna je de keuze hebt uit duizenden radiozenders. Ook kan er verbinding gemaakt worden met apps zoals Spotify. Kortom, het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om te luisteren naar wat je zelf wil.