Soundmaster DAB80 bouwradio

Met een goede bouwplaatsradio kies je voor gezelligheid en gemak op de werkplaats. De Soundmaster DAB80 is een van de mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een betaalbare bouwradio die van de belangrijkste eisen voldoet. Hier lees je alle voordelen en mogelijke nadelen van deze Soundmaster bouwradio, zodat je een goed overwogen keuze kunt maken.

Soundmaster DAB80Soundmaster DAB80 bouwradio

Met de Soundmaster DAB80 kies je voor een sterke werkradio die bestand is tegen regen, stof en vuil. Dit maakt de radio zeer geschikt voor de bouw: je profiteert daarnaast ook van een krachtig en helder geluid. Je kunt het toestel daarnaast op verschillende manieren gebruiken: zo werkt de bouwradio op zowel accu als netstroom. Je kunt hierdoor altijd en overal luisteren naar je favoriete radiozenders. Ook is het apparaat voorzien van Bluetooth voor het draadloos streamen van je muziek vanaf je smartphone.

In de doos

  • Soundmaster DAB80
  • Handleiding

Installatie van de Soundmaster bouwradio

De Soundmaster DAB80 is na aanschaf direct klaar voor gebruik en er is dus geen sprake van een lastige installatie. Je kunt er wel voor kiezen om uit te zoeke hoe je snel van radiostation switcht. Deze bouwradio van Soundmaster wordt geleverd met een handleiding waarin de belangrijkste informatie vermeldt staat. Het is dan ook een aanrader om de handleiding goed te bewaren, zodat je de juiste informatie paraat hebt indien nodig.

Technische specificaties

  • Geluidssysteem: Stereo
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 5 W
  • Type stroomvoorziening: Accu/batterij, Netstroom
  • Gewicht: 2,5 kg
  • Bluetooth: Ja

Bediening en onderhoud

De Soundmaster bouwradio heeft een makkelijke bediening. Aan de voorzijde zit een bedieningspaneel dat bestaat uit een 8-tal knoppen en een duidelijke display. Hiermee kun je wisselen van radiozender, maar ook het volume aanpassen. Tot slot kun je met de knoppen ook instellingen bekijken en wijzigen. Daarbij geldt dat de werkplaatsradio niet veel onderhoud nodig heeft; het is vooral belangrijk om de bouwradio na gebruik goed op te bergen. Zo weet je zeker dat je lang kunt profiteren van een goed werkende bouwradio.

Voor- en nadelen

De Soundmaster DAB80 is een sterke bouwradio en dat is ook direct een van de grote voordelen van dit apparaat. De bouwradio is vuil-, stof- en vuilbestendig en produceert een krachtig geluid. Verder kun je ook gemakkelijk je eigen muziek streamen via Bluetooth en heeft het model een opberg-compartiment om je smartphone op te bergen. Hier is je telefoon ook beschermd tegen stof en waterspatten. Een mogelijk nadeel van het apparaat is dat deze bouwradio een Bluetooth bereik heeft van 10 meter. Je moet om deze reden je smartphone in de buurt leggen van de radio om zo geen bereik te verliezen. Zie onze bouwradio tips voor meer tips over het instellen en onderhouden van een werkradio.

Conclusie

We kijken hier naar een prima bouwradio die aan de belangrijkste eisen voldoen. Vooral als je op zoek bent naar een sterke bouwradio voor op een werkplaats of in een garage is dit model werkplaatsradio zeker een aanrader.