Scangrip AUD601R bouwradio

Bouwradio’s zijn er allerlei soorten en maten. Bij het uitkiezen van een bouwradio heb je dan ook verschillende mogelijkheden en het is aan jou om te bepalen wat je belangrijk vindt. Ga je voor een standaard bouwvakkersradio of wil je een werkradio met extra mogelijkheden? Een voorbeeld van een uitgebreide bouwradio is de Scangrip AUD601R. Dit model komt niet alleen met alle functies voor een bouwradio, maar kan ook worden gebruikt als handlamp. Hier lees je alle voor- en nadelen van dit interessante model.

Scangrip AUD601R

De Scangrip AUD601R is een compacte bouwplaatsradio waarmee het goed mogelijk is om radio te luisteren tijdens je werkzaamheden op een bouwplaats of in een garage. Je hebt de keuze uit meerdere radiozenders en dus kun je altijd de muziek luisteren van je favoriete zender. Het is met dit toestel daarnaast ook mogelijk om draadloos muziek te streamen vanaf een smartphone naar de radio. Zo knallen jouw favoriete nummers uit de speaker.

In de doos

  • Scangrip AUD601R
  • 3,7 volt 3,2 Ah Li-Poly accu
  • Acculader
  • Handleiding

Installatie van de Scangrip bouwradio

De Scangrip bouwradio heeft geen ingewikkelde installatie nodig. Zodra je de stratenmakersradio hebt ontvangen kun je deze vrijwel direct gebruiken. In de handleiding, die je standaard meegeleverd krijgt, vind je een uitleg over hoe de radio in elkaar zit en wat je opties zijn in het gebruik hiervan.

Technische specificatiesScangrip AUD601R bouwradio

  • Geluidssysteem: Stereo
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 500 W
  • Type stroomvoorziening: Accu/batterij, Netstroom
  • Gewicht: 0,3 kg
  • Bluetooth: Ja

Bediening en onderhoud

Wil je muziek luisteren op een bouwradio, dan is dit model misschien wel de beste eenvoudige bouwradio voor jou. Het is niet moeilijk om de werkradio van Scangrip te gebruiken. Aan de achterzijde van de radio zitten twee knoppen: een aan-knop voor de radio, maar ook een knop voor Bluetooth. Op deze manier bepaal je zelf of je radio luistert of dat je jouw eigen muziek via de radio wilt streamen, vanaf je smartphone. Je hoeft niet veel tijd te besteden aan het onderhoud van de Scangrip AUD601R. Deze werkplaatsradio werkt op een accu/batterij en dit betekent dat het enige wat je moet doen is de batterij of accu vervangen wanneer dit nodig is. Voor de rest is het belangrijk om het toestel na gebruik goed op te bergen zodat deze lang mee gaat.

Voor- en nadelen

De Scangrip AUD601R heeft een aantal grote voordelen. Zo is het in de eerste plaats goed om te weten dat dit compacte apparaat slechts 0,3 kg weegt. Hierdoor neem je de radio overal gemakkelijk en snel mee naartoe. Een ander voordeel is de mogelijkheid om de bouwradio ook te gebruiken als handlamp. Het apparaat beschikt namelijk over een 600 lumen ledlamp. Ook is dit model voorzien van een glow-in-the-dark reflector waardoor je de radio zelfs in het donker gemakkelijk kunt vinden. Tot slot heeft de radio een magnetische klem aan de achterkant; je monteert de bouwplaatsradio overal eenvoudig op. Een mogelijk nadeel van de bouwvakkersradio is dat het apparaat geen scherm heeft waarop je informatie over nummers en radiozenders ziet staan. Ook is deze bouwradio wat minder gebruiksvriendelijk als het gaat om switchen tussen radiozenders.

Conclusie

Ben je op zoek naar een prima bouwradio? Dan is de Scangrip AUD601R zeker een optie. Je luistert naar de radio en daarnaast kun je via Bluetooth ook je eigen smartphone verbinden. Wel is deze werkradio wat minder gebruiksvriendelijk dan andere modellen. Een ander model wat je zou kunnen bekijken is de Scangrip AUD202H.