Scangrip AUD502H bouwradio

Een bouwvakkersradio is de ideale manier om tijdens je werkzaamheden naar je favoriete radiozenders te luisteren. Je hebt altijd baat bij een goede radio die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De Scangrip AUD502H is een van de bouwradio’s die je met heel gemak kunt gebruiken en overal mee naartoe neemt. Benieuwd of dit model voor jou een goede keuze is? Hier lees je alle voor- en nadelen.

Scangrip AUD502HScangrip AUD502H bouwradio

De Scangrip AUD502H is een compacte bouwradio die aan beide zijkanten is voorzien van handige handgrepen. Dit maakt het extra makkelijk om de radio te verplaatsen. De radio is zeer gebruiksvriendelijk en biedt allerlei handige extra’s waar je gebruik van kunt maken, zoals verbinding met bluetooth. Daarnaast heeft het toestel radio ook een ledlamp waardoor de bouwplaatsradio op meerdere manieren inzetbaar is.

In de doos

  • Scangrip AUD502H
  • 10,8 volt 6 Ah Li-Ion accu
  • Acculader
  • Netsnoer 5 meter
  • Handleiding

Installatie van de Scangrip bouwradio

Deze werkplaatsradio heeft nauwelijks installatie nodig. Om de werkradio te kunnen gebruiken is het goed om te weten dat je gebruik kunt maken van het netsnoer voor stroom. Je kunt ook de accu gebruiken om zo overal, ook zonder stopcontact in de buurt, muziek kunt luisteren. Er is dus geen ingewikkelde installatie nodig om het apparaat te kunnen gebruiken. Hetzelfde geldt voor andere modellen van de fabrikant, zoals de Scangrip AUD601R.

Technische specificaties

  • Geluidssysteem: Stereo
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 500 W
  • Type stroomvoorziening: Accu/batterij, Netstroom
  • Gewicht: 3,4 kg
  • Bluetooth: Ja

Bediening en onderhoud

De Scangrip bouwradio is eenvoudig in gebruik. Het is heel gemakkelijk om je favoriete radiozender op te zoeken en om naar leuke muziek te luisteren. Het is ook mogelijk om je smartphone via Bluetooth te verbinden met de radio. Zo is het mogelijk om non stop je eigen favoriete nummers te luisteren. Er is overigens geen uitgebreid onderhoud nodig wanneer je deze werkplaatsradio aanschaft. Deze bouwradio is zeer gebruiksvriendelijk en daardoor ben je nauwelijks tijd kwijt aan onderhoud. Het is wellicht nodig om de accu op te laden wanneer deze leeg is. Je kunt er ondertussen voor kiezen om de radio verder te gebruiken op netstroom.

Voor- en nadelen

Welke voordelen heeft de Scangrip AUD502H? Deze bouwradio heeft als belangrijkste voordeel dat je gebruik kunt maken van Bluetooth. Hiermee is het mogelijk om je muziek draadloos te streamen vanaf een smartphone naar de radio. Een ander voordeel is dat de bouwradio een 5.000 lumen ledlamp heeft; hierdoor gebruik je de bouwplaatsradio ook als handlamp. De radio werkt daarnaast op zowel netstroom als accu; dit betekent dat je de radio overal kunt gebruiken. Een mogelijk nadeel van de stratenmakersradio is dat het apparaat niet beschikt over een display. Hierdoor kun je niet zien welke radiozender je aan hebt staan en zie je geen informatie over de nummers die je hoort.

Conclusie

De Scangrip AUD502H is een goede keuze voor een radio en handlamp: dit apparaat is multifunctioneel en is daardoor een uitstekende optie. De bouwradio is overal te gebruiken dankzij de werking op snoer en accu. Samen met de AUD601R een van de best verkochte bouwradio’s.