Scangrip AUD202H bouwradio

Een goede bouwvakkersradio heeft heel wat voordelen waar je optimaal van kunt profiteren: de mogelijkheid om je favoriete radiozenders te luisteren, veel gebruiksgemak en meer. Maar wat als je een bouwradio zoekt die nog meer te bieden heeft? Dan ga je voor de Scangrip AUD202H. Deze bouwradio is niet alleen geschikt voor het luisteren naar je favoriete muziek, maar kan ook worden ingezet als handlamp. Lees hier alle belangrijke informatie over deze stevige bouwplaatsradio!

Scangrip AUD202HScangrip AUD202H bouwradio

Met de Scangrip AUD202H kies je voor een kwalitatieve bouwradio met veel mogelijkheden. Je kunt de radio namelijk ook als lamp gebruiken; de radio heeft een 2.000 lumen ledlamp. Het is bijvoorbeeld mogelijk om hem te plaatsen op een statief voor licht van bovenaf. Maar de werkradio is in de eerste plaats een bouwradio voor het luisteren van je favoriete muziek via tal van beschikbare radiozenders.

In de doos

  • Scangrip AUD202H
  • 7,2 volt 6 Ah Li-Ion accu
  • Acculader
  • Netsnoer 5 meter
  • Handleiding

Installatie van de Scangrip bouwradio

Wil je de Scangrip AUD202H in gebruik gaan nemen? Dat kan vrijwel direct, want er is geen lange installatie nodig om dit apparaat te kunnen gebruiken. Je krijgt standaard een handleiding meegeleverd waar alle belangrijke informatie over het toestel en het gebruik hiervan in staat beschreven.

Technische specificaties

  • Geluidssysteem: Stereo
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 500 W
  • Type stroomvoorziening: Accu/batterij, Netstroom
  • Gewicht: 1,9 kg
  • Bluetooth: Ja

Bediening en onderhoud

Aan de achterzijde van de Scangrip bouwradio zit een bedieningspaneel. Hiermee kun je de radio bedienen. Hier kun je onder andere switchen tussen radiozenders en pas je het volume aan. Het is daarnaast via het bedieningspaneel ook mogelijk om de mate van verlichting aan te passen van 400 tot 2000. Maar hoe moet de werkplaatsradio onderhouden worden? Gelukkig is er vrijwel geen onderhoud nodig bij dit model. Wel is het belangrijk om de accu op te laden wanneer deze leeg is. Wel kun je de bouwradio dan ook nog op netstroom gebruiken zodat je nooit zonder muziek hoeft te zitten. Berg de radio na gebruik goed op zodat je langer gebruik kunt maken van dit handige apparaat.

Voor- en nadelen

Er zitten een aantal grote voordelen aan het gebruik van de Scangrip AUD202H. In de eerste plaats kun je profiteren van Bluetooth. Dit zorgt ervoor dat je muziek draadloos vanaf je smartphone naar de radio kunt streamen. Hierdoor is het ook mogelijk om naar je eigen favoriete muziek te luisteren. Ook zie je aan de achterzijde van de bouwplaatsradio de stand van de batterij. Zo weet je precies wanneer het tijd is om deze te vervangen. Daarbij beschikt deze werkradio over glow-in-the-dark reflector waardoor je de radio ook in het donker kunt vinden. Toch zijn er wel enkele kleine nadelen te vinden aan deze deze bouwradio van Scangrip. Het toestel heeft als belangrijkste nadeel dat er geen sprake is van een display waar je op kunt zien welke radiozender je luistert; ook zie je geen informatie staan over de nummers die je hoort.

Conclusie

De Scangrip AUD202H is een prima bouwradio met alle belangrijke functies. Daarnaast profiteer je met de handlamp ook nog van een handige extra. Deze stratenmakersradio is dan ook zeker aan te raden als keuze voor een nieuwe en betaalbare bouwradio.