Sangean U-5 DBT bouwradio

Wil je een goede radio aanschaffen voor je werkzaamheden op een bouwplaats? Dan heb je baat bij de aanschaf van een bouwradio. Hiermee ben je verzekerd van goed geluid en goede muziek van je favoriete radiozender. Dit maakt je werkzaamheden een stuk leuker! Maar wat zijn goede bouwradio’s? Met de Sangean U-5 DBT kies je voor een exemplaar die niet alleen tegen water, stof en schokken bestand is, maar die ook is voorzien van een Bluetooth functie.

Sangean U-5 DBTSangean U-5 DBT bouwradio

De Sangean U-5 DBT is speciaal gemaakt voor de bouw. Het is een radio die wel tegen een stootje kan. Deze bouwplaatsradio is niet alleen water-, maar ook stof en schokbestendig. Het is dan ook ideaal om muziek te luisteren op iedere werkplek. Dit kan ook in omgevingen waar het vochtig is of waar veel geslepen wordt en waar dus veel stof ontstaat. Met het apparaat stream je daarnaast ook je muziek via Spotify, YouTube of een andere streamingdienst.

In de doos

  • Sangean U-5 DBT
  • Handleiding

Installatie van de Sangean U-5 DBT

De Sangean U-5 DBT is direct klaar voor gebruik. Er is dus geen langdurige of ingewikkelde installatie nodig. Met deze werkplaatsradio krijg je standaard een handleiding meegeleverd. Hier staat alle informatie in over dit apparaat dat je moet weten. Hier kun je altijd gebruik van maken; het is dan ook aan te raden om de handleiding goed te bewaren.

Technische specificaties

  • Geluidssysteem: Stereo
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 7 W
  • Type stroomvoorziening: Accu/batterij, Netstroom
  • Gewicht: 3,7 kg
  • Bluetooth: Ja

Bediening en onderhoud

Hoe moet je de Sangean werkplaatsradio bedienen? Dit is erg eenvoudig. De voorzijde van de bouwradio heeft een bedieningspaneel met display. Op de display zie je informatie over de radiozender en het nummer dat je luistert. Ook zie je hier op staan hoelang je nog met de accu kun doen. Luister je liever je eigen muziek dan de naar de radio? Dan is het mogelijk om via Bluetooth de muziek van je smartphone te streamen via de radio zelf. Op het gebied van onderhoud hoef je aan de bouwvakkersradio nauwelijks iets te doen. Deze sterke bouwradio kan wel tegen een stootje en is daardoor behoorlijk onderhoudsarm. Wel is het slim om de Sangean U-5 DBT goed op te bergen na gebruik. Zo weet je zeker dat je lang met je radio kunt doen.

Voor- en nadelen

De Sangean U-5 DBT heeft een aantal voordelen. Zo is het onder andere een groot voordeel dat het toestel is voorzien van een NFC-chip. Dit zorgt ervoor dat verbinding maken met je smartphone binnen enkele tellen is gemaakt. De bouwradio is daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Verder is het apparaat geschikt om te gebruiken in allerlei omstandigheden. Daarnaast ondersteunt het toestel ook DAB+ en FM radio: dit betekent extra veel zenders waar je storingsvrij naar kunt luisteren. Een mogelijk nadeel van de stratenmakersradio is dat het bedieningspaneel wat aan de kleine kant is. Dit maakt het wat lastiger om te bedienen wanneer je bijvoorbeeld handschoenen draagt.

Conclusie

Er is weinig aan te merken op deze sterke radio. Met deze werkplaatsradio levert de fabrikant opnieuw een kwalitatief model af die een echte aanwinst is voor bouw- en werkplaatsen. Het is dan ook zeker aan te raden om dit model aan te schaffen. Ook zou je eens kunnen kijken naar bijvoorbeeld de Sangean U-4 DBT+.