Sangean U-4 DBT bouwradio

Bouwradio’s zijn er in allerlei soorten en maten en het is aan jou om te bepalen wat in jouw geval de beste keuze is. Met een goede bouwradio maak je het jezelf makkelijk en kun je tijdens werkzaamheden in een garage of op een bouwplaats genieten van je favoriete muziek. De Sangean U-4 DBT is een van de bouwradio’s waar je voor kunt kiezen. Deze werkplaatsradio heeft verschillende mogelijkheden en is daardoor wellicht de ideale aanvulling op de werkplaats. Hier lees je alle belangrijke informatie over dit model.

Sangean U-4 DBT

De Sangean U-4 DBT is een werkradio van het bekende merk Sangean. Dit merk is wereldwijd toonaangevend en brengt al jaren kwalitatieve bouwradio’s op de markt. Je kunt er dus vanuit gaan dat je ook met dit apparaat een goede stratenmakersradio aanschaft. Deze bouwradio heeft een handig design waarmee het goed mogelijk is om de radio gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

In de doos

  • Sangean U-4 DBT
  • Handleiding

Installatie van de Sangean U-4 DBT

Bij deze stevige bluetooth radio heb je geen last van een lange of ingewikkelde installatie. Zodra je de bouwradio ontvangt kun je er gelijk gebruik van gaan maken. Het handzame apparaat wordt daarbij geleverd met een handleiding waarin alle belangrijke informatie staat over de werking van de bouwradio en over het vervangen van de accu.

Technische specificatiesSangean U-4 DBT bouwradio

  • Geluidssysteem: Stereo
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 7 W
  • Type stroomvoorziening: Accu
  • Gewicht: 4,4 kg
  • Bluetooth: Ja

Bediening en onderhoud

Het is niet moeilijk om de Sangean bouwradio te gebruiken. Deze bouwplaatsradio heeft een handig bedieningspaneel aan de voorzijde waarmee het zeer eenvoudig is om een radiozender te kiezen of om je telefoon via bluetooth te verbinden. Ook zit er naast de display een draaibare volumeknop. Maar hoe moet je deze werkradio nu onderhouden? Het feit wil dat dit een bouwradio is en dat betekent dat deze is gemaakt voor de bouw en dus goed tegen een stootje kan. Er is dus niet veel onderhoud nodig. Wel is het slim om de stand van de accu in de gaten te houden, zodat je weet wanneer deze opgeladen moet worden.

Voor- en nadelen

Een belangrijk bouwradio voordeel van de Sangean U-4 DBT is dat je jouw smartphone via Bluetooth aan de radio kunt koppelen. Hierdoor ben je in staat om jouw eigen muziek te streamen via de radio: je hoort jouw favoriete nummers door de speakers. Daarnaast heeft bouwplaatsradio ook een subwoofer waarmee het geluid extra helder en vol klinkt. Daarnaast heeft het toestel als belangrijkste nadeel dat deze met een gewicht van 4,4 kg aan de zware kant is. Er zijn modellen die een stuk lichter zijn en daardoor nog gebruiksvriendelijker.

Conclusie

Is de Sangean U-4 DBT een goede aankoop? Deze werkplaatsradio heeft verschillende voordelen waar je van kunt profiteren en is daarom zeker een aanrader om aan te schaffen voor op de bouwplaats.