Sangean U-3 bouwradio

Een bouwradio kan je werkzaamheden op de bouwplaats of in de garage veel aangenamer maken. Werkplaatsradio’s zijn verkrijgbaar in heel veel soorten en maten en dat maakt het soms wat lastig om een model te vinden die aan jouw wensen voldoet. Het is dan ook van belang om bouwradio vergelijk toe te passen. Wanneer je weet wat de mogelijkheden zijn wordt het al een stuk eenvoudiger. De Sangean U-3 is een van de modellen van het bekende merk Sangean die tot je mogelijkheden behoort. Hier lees je alles over deze werkradio, inclusief de voor- en nadelen.

Sangean U-3Sangean U-3 bouwradio

Koop je een Sangean U-3, dan heb je een goede keuze gemaakt. Dit is een goede bouwradio waar je met veel gemak gebruik van kunt maken. Dit handige apparaat heeft heel wat handige voordelen waarmee het nog aangenamer wordt om je werkzaamheden uit te voeren. Zo heeft de bouwplaatsradio een 6.5 inch speaker voor een vol geluid met een krachtige bas. Het model beschikt over een hoog volume en daardoor komt de radio ook boven harde geluiden uit je je op de bouwterreinen veel hoort.

In de doos

  • Sangean U-3
  • Netsnoer
  • Handleiding

Installatie van de Sangean U-3

Dewerkplaatsradio is eenvoudig in gebruik te nemen. Zo is er geen sprake van een ingewikkelde installatie; zodra je de bouwplaatsradio binnen hebt kun je direct gebruik gaan maken van het apparaat. Het is wel handig om de meegeleverde handleiding te bewaren, zodat je altijd belangrijke informatie over de Sangean U-3 binnen handbereik hebt.

Technische specificaties

  • Geluidssysteem: Mono
  • Type stroomvoorziening: Accu/batterij, Netstroom
  • Gewicht: 4,2 kg
  • Bluetooth: Nee

Bediening en onderhoud

De Sangean stratenmakersradio heeft een makkelijke bediening. Deze bouwradio heeft een handig display aan de bovenzijde. Hierop vind je informatie over de radiozender en nummers, maar zie je ook staan hoelang je nog met de accu kunt doen. Zo weet je wanneer het tijd is om deze te vervangen. Ook is de Sangean U-3 voorzien van volumeknoppen om het geluid aan te passen. Een voordeel is dat de bouvakkersradio nauwelijks onderhoud nodig heeft. Zoals het een bouwradio betaamt kan ook dit apparaat goed tegen een stootje. Het model heeft een stof- en spatwaterbestendig ontwerp waarmee de radio zeer geschikt is voor gebruik op werkplaatsen. Het is wel belangrijk om de radio na gebruik goed op te bergen. Zo weet je zeker dat je er zo lang mogelijk gebruik van kunt maken.

Voor- en nadelen

De Sangean U-3 heeft een aantal voordelen. Zo is de ingebouwde speaker een echte aanwinst. Hiermee bereik je een hoog volume en heeft de muziek een krachtige bas. Dit is ideaal voor lawaaierige terreinen. Verder is het toestel zeer geschikt om te gebruiken op modderige of vochtige plekken, gezien het stof- en spatwaterbestendige ontwerp. Heeft deze werkplaatsradio misschien ook nadelen? Deze bouwradio heeft als grootste nadeel dat het niet beschikt over een Bluetooth functie waarmee je draadloos muziek kunt streamen vanaf je smartphone. Hiermee is de Sangean U-3 een van de weinige bouwradio’s die deze functie niet heeft.

Conclusie

De Sangean U-3 is zeker een aanrader wanneer je zoekt naar een bouwradio voor op een terrein waar veel lawaai wordt gemaakt. De krachtige bas en het hoge volume komen overal bovenuit. Wil je een werkradio met Bluetooth functie? Dan is de Sangean U-3 niet de beste bouwradio voor jou. Je kunt dan beter voor bijvoorbeeld de Sangean U-5 DBT bouwradio kiezen.