PerfectPro Teambox TBX1 bouwradio

Met de zoektocht naar een nieuwe bouwradio heb je heel wat mogelijkheden. Maar waar moet je op letten bij de aankoop van een stratenmakersradio? Er zijn tal van topmerken waar je uit kunt kiezen, maar daarnaast zijn er ook heel wat verschillende modellen beschikbaar. De PerfectPro Teambox TBX1 is een werkradio van het bekende merk PerfectPro en is een absolute aanwinst voor op de bouwplaats. Meer weten over dit model? Hier lees je alle belangrijke informatie.

PerfectPro Teambox TBX1

Een goede bouwradio: dat is wat je krijgt als je dit model radio aanschaft. Deze bouwradio is van alle gemakken voorzien en maakt het heel gemakkelijk om tijdens je werkzaamheden naar je favoriete radiozenders te luisteren. Het toestel is gemakkelijk te bedienen en werkt op accu: hierdoor kun je hem naar iedere klus meenemen zonder dat je een stopcontact nodig hebt.

In de doos

  • PerfectPro Teambox TBX1
  • Lithium-Polymeer accu
  • Acculader
  • Handleiding

Installatie van de PerfectPro Teambox TBX1

De bouwplaatsradio installeren neemt amper tijd in beslag. Want zodra je het apparaat binnen hebt kun je deze vrijwel direct gebruiken. Kies je favoriete radiozender en profiteert altijd en overal van de beste muziek. Je krijgt standaard een handleiding meegeleverd, waardoor je altijd belangrijke informatie over de PerfectPro Teambox TBX1 kunt terugvinden.

Technische specificatiesPerfectpro Teambox TBX1 bouwradio

  • Geluidssysteem: Stereo
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 25 W
  • Type stroomvoorziening: Accu/batterij, Netstroom
  • Gewicht: 4.5 kg
  • Bluetooth: Ja

Bediening en onderhoud

Deze bouwradio van PerfectPro heeft aan de bovenzijde een handig bedieningspaneel en display. Op het display zie je staan welk radiostation je luistert. Aan de zijkant zie je ook een indicatie van de batterij: zo weet je precies wanneer het tijd is om de accu op te laden. Met de knoppen onder de display wissel je van radiozender en pas je het volume aan.

Een toestel als de PerfectPro Teambox TBX1 is verder gemakkelijk te onderhouden. Het is van werkplaatsradio’s bekend dat ze wel tegen een stootje kunnen en dat geldt ook voor deze uitvoering. Deze radio is stof-, water- en vuilbestendig. Wel is het belangrijk om de werkradio na gebruik goed op te bergen en om de stand van de accu in de gaten te houden.

Voor- en nadelen

Welke bouwradio voordelen komen we eigenlijk tegen bij dit model? Deze werkplaatsradio heeft als belangrijkste voordeel dat je gebruik kunt maken van Bluetooth. Dit stelt je in staat om muziek vanaf jouw smartphone te streamen op je radio. Zo luister je heel makkelijk naar jouw eigen muziek. Verder is de PerfectPro Teambox TBX1 voorzien van een digitale DAB+ tuner: hiermee heb je altijd een ruisvrij radiosignaal. Daarbij kun je het toestel opladen terwijl je muziek luistert. Een nadeel van deze bouwplaatsradio is dat het apparaat geen docking station heeft. Daarnaast is het een mogelijk nadeel dat de bluetooth werkt tot een afstand van 10 meter. Dit betekent dat je alleen je eigen muziek kunt luisteren wanneer je bij de bouwvakkersradio in de buurt aan het werk bent.

Conclusie

Met de PerfectPro Teambox TBX1 kies je voor een goede werkplaatsradio die van de belangrijkste kenmerken is voorzien. Je kunt je favoriete radiozenders luisteren, maar ook gebruik maken van Bluetooth. Ook de DAB+ tuner is een groot voordeel. Daarentegen heeft de fabrikant nog vele modellen in het assortiment, waaronder de DigiTube.