Metabo R 12-18 DAB+ BT bouwradio

Een goede werkplaatsradio nodig? Het aanbod is ruim: er zijn verschillende goede en bekende bouwradio merken waar jij terecht kunt voor een topkwaliteit bouwradio. Een van de topmerken waar je een bouwradio kunt bestellen is Metabo. Met de Metabo R 12-18 DAB+ BT heeft het merk een model in het assortiment waarmee je altijd en overal naar je favoriete zenders kunt luisteren. Meer weten over dit model? Hier lees je alles over de voor- en nadelen van de werkradio.

Metabo R 12-18 DAB+ BTMetabo R 12-18 DAB+ BT bouwradio

Een uitgebreide bouwradio als de Metabo R 12-18 DAB+ BT is een van je mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve bouwradio. Met deze stratenmakersradio is het mogelijk om op een bouwplaats of in een garage naar verschillende radiozenders te luisteren. Het toestel beschikt over een DAB+ signaal waardoor je altijd geruisloos naar je favoriete radiozenders kunt luisteren. Zo kunnen jij en je collega’s uren lang genieten van een kraakhelder geluidssignaal.

In de doos

  • Metabo R 12-18 DAB+ BT
  • Netsnoer
  • Handleiding

Installatie van de Metabo R 12-18 DAB+ BT

We kijken hier naar ee bouwvakkersradio die je vrijwel direct in gebruik kunt nemen. Er is geen lange of ingewikkelde installatie nodig. Je bepaalt zelf of je de bouwradio wilt gebruiken met netstroom of accu. In de meegeleverde handleiding staat duidelijk alle informatie over dit toestel die je wellicht nodig kunt hebben. Het is dan ook aan te raden om deze te bewaren. Bekijk anders ook eens onze bouwradio tips pagina of de pagina met antwoorden op veelgestelde vragen over bouwradio’s.

Technische specificaties

  • Geluidssysteem: Stereo
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 8 W
  • Type stroomvoorziening: Accu/batterij, Netstroom
  • Gewicht: 1,85 kg
  • Bluetooth: Ja

Bediening en onderhoud

Het is erg eenvoudig om de Metabo bouwradio te bedienen. Deze werkradio heeft een duidelijk bedieningspaneel aan de voorzijde. Hiermee kun je switchen van radiozender, maar ook het volume aanpassen. Op het display kun je gemakkelijk zien welke radiozender je luistert, maar vind je ook informatie over de laadtoestand van de accu. Een bouwradio is zo gemaakt dat deze tegen weer en wind bestand is. Bij deze stevige radio geldt dan ook dat er nauwelijks onderhoud nodig is. Wel is het slim om de bouwradio na gebruik goed op te bergen en om deze af en toe schoon te maken. Hoewel de meeste bouwradio’s water- en stofbestendig zijn, is het altijd aan te raden om de ergste stof te verwijderen.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de bouwplaatsradio dat je gebruik kunt maken van het DAB+ signaal. Dit zorgt ervoor dat je naar je favoriete radiozenders kunt luisteren zonder dat je last hebt van storingen en ruis. Verder kun je er met de DAB+ radio ook voor kiezen om via Bluetooth muziek draadloos te streamen vanaf een smartphone of tablet naar de radio. Ook gebruik je de radio zowel op netstroom als op accu; hierdoor is de radio altijd en overal geschikt voor gebruik. Een nadeel van de werkradio is dat deze niet wordt geleverd met accu; deze moet je zelf nog aanschaffen. Daarnaast is de werkplaatsradio door het DAB+ signaal duurder dan bijvoorbeeld de Metabo R 12-18 BT. Wel heb je hierdoor toegang toe meer radiozenders.

Conclusie

Met deze radio kies je voor een goede bouwradio waarmee je profiteert van heel veel gemak. Je kunt altijd en overal naar je favoriete radiozenders en eigen muziek luisteren. Het toestel is dan ook een aanrader om aan te schaffen en een van de beste bouwplaatsradio’s van dit moment.