Metabo R 12-18 BT bouwradio

Wil je een echte bouwvakkersradio aanschaffen, danzul je ontdekken dat je verschillende mogelijkheden hebt. Je kunt kiezen voor tal van uitvoeringen en daardoor is het altijd mogelijk om een werkradio te vinden die aan jouw wensen voldoet. Een bouwradio als de Metabo R 12-18 BT is een van de modellen met uitgebreide mogelijkheden. Hier lees je alle voor- en nadelen van deze bouwplaatsradio en kun je zelf ontdekken of het model voor jou een goede aankoop is.

Metabo R 12-18 BT

Met de Metabo R 12-18 BT kies je voor een werkradio die aan alle belangrijke eisen voldoet. Je kunt hiermee niet alleen naar je favoriete radiozenders en -programma’s luisteren, maar dankzij Bluetooth ook naar je eigen muziek. Uiteraard kun je met het toestel ook naar FM en AM radio luisteren. De radio beschikt verder over een verlicht display waarop je altijd gemakkelijk kunt zien op welke frequentie je zit.

In de doos

  • Metabo R 12-18 BT
  • Netsnoer
  • Handleiding

Installatie van de Metabo R 12-18 BT

De installatie van deze handige radio stelt weinig voor. Zodra je de bouwplaatsradio binnen hebt kun je deze vrijwel gelijk gebruik gaan maken van alle functies. Heb je een accu? Dan kun je deze zelf in de radio plaatsen. Heb je geen accu? Dan gebruik je de radio op netstroom. Alle informatie over het toestel vind je in de meegeleverde handleiding.

Technische specificatiesMetabo R 12-18 BT bouwradio

  • Geluidssysteem: Stereo
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 8 W
  • Type stroomvoorziening: Accu/batterij, Netstroom
  • Gewicht: 1,85 kg
  • Bluetooth: Ja

Bediening en onderhoud

Hoe moet je deze bouwradio van Metabo bedienen? Aan de voor- en bovenzijde van de radio zit een bedieningspaneel, boven de display. Hier kun je niet alleen de radiozender kiezen, maar ook het volume aanpassen. Wil je liever je eigen muziek luisteren? Dan is het ook heel goed mogelijk om jouw smartphone via Bluetooth te verbinden. Bouwradio’s als de Metabo R 12-18 BT zijn gemaakt voor gebruik in weer en wind; dit zorgt er dan ook voor dat je nauwelijks onderhoud hoeft te verlenen aan je bouwvakkersradio. Het is wel belangrijk om de radio na gebruik goed op te bergen, zodat je er nog langer gebruik van kunt maken. Het is daarnaast ook slim om de accu, indien je deze gebruikt, op te laden na gebruik. Zo weet je zeker dat je nooit met een lege accu komt te zitten.

Voor- en nadelen

Dit model van de fabrikant heeft een aantal voordelen waar je bij gebruik optimaal van kunt profiteren. Zo heeft deze bouwradio een functie om je favoriete zenders op te slaan. Dit zorgt voor een extra snelle schakeling tussen zenders. Verder werkt de werkplaatsradio op zowel netstroom als op accu; dit betekent dat je hem overal kunt gebruiken. Ook de Bluetooth toepassing is een voordeel: hiermee stream je muziek draadloos vanaf je smartphone naar de radio. Wanneer je het apparaat koopt is het ook belangrijk om van eventuele nadelen op de hoogte te zijn. De bouwradio wordt zonder accu geleverd; om hier gebruik van te kunnen maken moet je deze nog apart aanschaffen. Daarnaast is de stratenmakersradio niet voorzien van DAB tuner; je kunt dus tijdens het radio luisteren te maken krijgen met storingen. Zoek je een model met DAB+, kijk dan eens naar de Metabo R 12-18 DAB+ BT.

Conclusie

De Metabo R 12-18 BT is een uitstekende keuze voor bouwplaatsradio wanneer je zoekt naar een compact en lichtgewicht model. Deze betaalbare stratenmakersradio heeft alle belangrijke eigenschappen: een goede display, genoeg radiozenders en eenvoudige switch tussen zenders. Ook zie je de laadtoestand van de accu op de display: je weet dan precies wanneer het tijd is om de accu op te laden.