Metabo bouwradio

Direct de beste Metabo bouwradio’s vergelijken?

Metabo bouwradio

Metabo bouwradio kopen? | Robuuste werkradio's

Metabo maakt professioneel elektrisch gereedschap voor iedereen, gekenmerkt door Duitse innovatie en degelijkheid. In de lijn professioneel gereedschap met een accu passen ook hun bouwradio’s prima, voor het belangrijkste ingrediënt van iedere goede klus: muziek. Er zijn een aantal bouwradio’s van Metabo op de markt, die allemaal bepaalde voordelen hebben. Een belangrijk pluspunt van deze werkradio’s is dat ze goed samenwerken met andere gereedschappen van de fabrikant. De accupacks zijn namelijk uitwisselbaar, en je kunt ze in de radio ook opladen.

Over Metabo

Metabo is geen onbekende naam in de wereld van professioneel gereedschap. Ook de doe-het-zelver komt prima aan zijn of haar trekken met dit Duitse merk. De naam is een verwijzing naar hun eerste product dat in 1923 op de markt kwam, een “Metallbohrdreher” ofwel een handboormachine voor metaal. Sindsdien zijn ze natuurlijk veel meer gaan maken dan handboormachines. Vooral de toepassing van accu’s in hun handgereedschap heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Het bedrijf is een topspeler op het gebied van professioneel elektrisch gereedschap geworden.

Kenmerkend voor Metabo bouwradio’s

De werkplaatsradio’s van Metabo zijn stuk voor stuk compact en robuust uitgevoerd. Zo hebben ze bijvoorbeeld een flexibele antenne, om te voorkomen dat deze afbreekt. Daarnaast is de behuizing rondom stevig afgewerkt met een beugel die aan de zijkanten achter doorloopt. Zie ook de Metabo R 12-18 BT. Hiertussen vind je aan de achterkant ruimte om een accupack aan te kunnen sluiten. Deze accupacks kun je, met de bijgeleverde netstroomadapter, opladen, en ook gebruiken in ander gereedschap van Metabo. Een Metabo bouwradio beschikt over de basisfuncties om radio te luisteren in een stof- en spatwaterdichte behuizing. Sommige varianten hebben extra functies, zoals een DAB+ tuner of connectiviteit via bluetooth.

Display en bediening

De verschillende varianten van de Metabo bouwradio’s hebben een tuner die AM, FM en DAB+ kunnen ontvangen (indien van toepassing). Daarvoor zit er een helder lcd-display op. Het voordeel van een eenvoudig uitgevoerd lcd-display is dat het zeer stevig is, en niet snel krast of beschadigt. Zo’n display is dus uitermate geschikt voor gebruik op de bouwplaats of in de keet. Heb je vieze handen, of handschoenen aan tijdens het klussen? Geen nood, want de stevige, rubberen drukknoppen op de bouwradio’s zijn vuil- en waterafstotend, en zorgen voor een stevige grip.

Kwaliteit en afwerking

De behuizing van de Metabo bouwradio’s is grotendeels hetzelfde, met een verschil in design tussen de PowerMaxx RC Wildcat en de verschillende varianten van de R 12-18. De behuizing is gemaakt van stevig en duurzaam kunststof. Aan de zijkant zitten beugels om de radio te beschermen en stevig neer te zetten. De antenne is flexibel om afbreken te voorkomen. Het rooster dat de speakers beschermt, is stevig en van metaal en het bedienen van de diverse radiofuncties doe je met stevige rubberen knoppen.

Overzicht Metabo bouwradio’s

De fabrikant heeft enkele bouwradio’s in het assortiment. Allereerst is er de Wildcat, een stoer vormgegeven, stevige, compacte bouwradio die een prima geluid voortbrengt. De Wildcat kan FM en AM ontvangen. Daarnaast is er de R 12-18 in een aantal varianten. Er is een variant die beschikt over bluetooth-connectiviteit, zodat je hem heel gemakkelijk als externe bluetooth speaker kunt gebruiken voor je telefoon. De meest luxe variant heeft ook een DAB+ tuner, voor een haarscherpe, digitale ontvangst van zeer hoge geluidskwaliteit.

Metabo Bouwradio PowerMaxx RC Wildcat

Voor een kleine bouwradio die toch de prestaties van een groter model kan evenaren, ben je goed uit bij een Metabo PowerMaxx RC Wildcat. Het is een voordelige bouwradio dat de basisfunctie van een bouwradio betrouwbaar uitvoert: radio luisteren. Ook kun je je eigen muziekspeler aansluiten met een kabel en 3,5 mm audioplug. De PowerMaxx RC Wildcat loopt op netstroom, batterijen of op een accupack. Als bijkomend voordeel kun je die accupacks ook opladen, als je de radio aansluit op netstroom. Verder is de PowerMaxx RC Wildcat stof- en schokbestendig en spatwaterdicht.

Belangrijkste eigenschappen van de PowerMaxx RC Wildcat

 • Luidsprekervermogen: niet opgegeven
 • Radio-ontvangst: AM, FM
 • Aantal speakers: 2 (stereo)
 • Waterbestendigheid: spatwaterdicht
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang
 

Metabo bouwradio R 12-18

De R 12-18 is in zekere zin een verbeterde versie van de PowerMaxx RC Wildcat. De behuizing is moderner vormgegeven, en deze radio werkt met de nieuwste powerpacks, die je er handig in kunt pluggen. Verder zijn de functies beperkt tot het luisteren van AM- of FM-radio, het bekijken van berichten die binnenkomen via RDS. Genoeg dus om tijdens het klussen een lekker muziekje te kunnen luisteren, of de nieuwsberichten in de gaten te houden.

Belangrijkste eigenschappen van de R 12-18

 • Luidsprekervermogen: niet opgegeven
 • Radio-ontvangst: AM, FM
 • Aantal speakers: 2 (stereo)
 • Waterbestendigheid: spatwaterdicht
 • Connectiviteit: geen
 

Metabo bouwradio R 12-18 BT

De Metabo R 12-18 BT kan nog een beetje meer dan een gewone bouwradio. Naast een helder geluid via de AM- of FM-band, kun je heel gemakkelijk je eigen muziek afspelen op deze radio, via bluetooth. De behuizing is lekker stevig, met handige beugels aan de zijkanten voor een goede bescherming en ondersteuning als je hem neerzet. Het apparaat werkt met de moderne accupacks van Metabo, die je achter aan de onderkant eenvoudig inplugt. Ook kun je de bijgeleverde netstroomadapter gebruiken voor de stroomvoorziening.

Belangrijkste eigenschappen van de R 12-18 BT

 • Luidsprekervermogen: niet opgegeven
 • Radio-ontvangst: AM, FM
 • Aantal speakers: 2 (stereo)
 • Waterbestendigheid: spatwaterdicht
 • Connectiviteit: bluetooth
 

Metabo bouwradio R 12-18 DAB+ BT

Wil je kunnen genieten van radio in de hoogste kwaliteit? De R 12-18 DAB+ BT is voorzien van een DAB+ tuner. Hiermee ontvang je het radiosignaal niet analoog, zoals op de AM- en FM-band, maar digitaal. Dat betekent een geluidskwaliteit die zich kan meten met moderne, digitale geluidsdragers. Het signaal via DAB+ is volledig storingsvrij door de digitale techniek. Alle populaire zenders in Nederland kun je via DAB+ ontvangen op de Metabo R 12-18 DAB+ BT. En wil je soms een specifiek nummer opzetten? Sluit dan je telefoon eenvoudig aan via bluetooth, en gebruik de radio als externe luidspreker.

Belangrijkste eigenschappen van de R 12-18 DAB+ BT

 • Luidsprekervermogen: niet opgegeven
 • Radio-ontvangst: AM, FM, DAB+
 • Aantal speakers: 2 (stereo)
 • Waterbestendigheid: spatwaterdicht
 • Connectiviteit: bluetooth
Metabo PowerMaxx RC Wildcat bouwradio

Metabo bouwradio: Metabo PowerMaxx RC Wildcat

Metabo PowerMaxx RC Wildcat

 • Luidsprekervermogen: niet opgegeven
 • Radio-ontvangst: AM, FM
 • Aantal speakers: 2 (stereo)
 • Waterbestendigheid: spatwaterdicht
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang

Een compacte, goedkope werkradio met de mogelijkheid om andere Metabo accu’s op te laden. Het toestel werkt zowel op netstroom als op een accu (niet standaard meegeleverd), heeft een aux ingang en kan tegen een stootje en is bestand tegen stof en spatwater.” – Bouwradiovergelijken.nl

Metabo bouwradio kopen?

Overtuigd van een Metabo werkradio? Middels onderstaande button kun je eenvoudig een bouwradio kopen!