Makita STEX MR051 bouwradio

Wil je handige en lichtgewicht bouwradio’s vergelijken voor tijdens je werk op een bouwplaats of in een garage? Dan heb je hiervoor heel wat mogelijkheden, want bouwradio’s zijn er in alle soorten en maten en van diverse merken. Makita is een van de toonaangevende merken op het gebied van bouwradio’s en dit betekent dat je bij dit merk dan ook verzekerd bent van kwaliteit. Met de Makita STEX MR051 kies je dan ook voor een handige en compacte werkradio die je bijvoorbeeld eenvoudig aan een steiger kunt hangen. Hier lees je alles over het model.

Makita STEX MR051Makita STEX MR051 bouwradio

De Makita STEX MR051 is een kleine maar handige bouwplaatsradio die je op heel veel manieren kunt toepassen. Je kunt hem ergens neerzetten op de grond, maar ook hangen aan een steiger of ergens anders zetten waar de radio stevig staat. Met dit apparaat is het dan ook goed mogelijk om je favoriete muziek te luisteren tijdens je werk. Het toestel biedt veel extra mogelijkheden waardoor het nog aantrekkelijker is om meer te ontdekken over deze radio.

In de doos

  • Makita STEX MR051
  • Handleiding

Installatie van de Makita STEX MR051

Het is niet nodig om de bouwvakkersradio van Makita te installeren. Zodra deze uit de doos komt hoef je de radio alleen nog maar aan te zetten; daarna is deze klaar voor gebruik. Je krijgt het apparaat geleverd met een handleiding en het is slim om deze te bewaren. Hierin staat wellicht belangrijke informatie die je nodig hebt.

Technische specificaties

  • Geluidssysteem: Stereo
  • Type stroomvoorziening: Accu
  • Gewicht: 0,5 kg
  • Bluetooth: Nee

Bediening en onderhoud

De bouwvakkersradio is een makkelijk te bedienen radio. Dit model heeft een display aan de voorzijde waarmee je ziet welke radiozender je luistert. Verder heeft de radio knoppen waarmee je een radiozender kunt kiezen. Ook kun je het volume aanpassen via de knoppen, rechtsonder de display. Daarnaast is het goed mogelijk om de Makita STEX MR051 voor te programmeren en met een volle accu kun je 2,5 uur naar de radio luisteren. Wil je deze bouwradio aanschaffen, dan koop je een sterke radio die wel tegen eens stootje kan. De radio is dan ook zeker een aanrader in je zoektocht naar een onderhoudsarme radio voor op de werkplaats. Zorg wel voor een goede locatie waar je de radio na gebruik kunt opbergen. Zo weet je zeker dat je langer geniet van het apparaat.

Voor- en nadelen

Als voordeel heeft de Makita STEX MR051 dat deze radio zeer eenvoudig mee te nemen is. Je kunt de radio gemakkelijk dragen en overal neerzetten. Daarnaast is de stratenmakersradio voorzien van een aansluiting voor MP3 speler en een aansluiting voor koptelefoon. Een derde voordeel is dat deze radio zowel FM- als AM-band aankan. Er zijn ook mindere punten aan deze bouwplaatsradio. Zo gaat het toestel op een volle accu slechts 2,5 uur mee. Dit betekent dat je nooit een hele dag naar de radio kunt luisteren. Ook beschikt de werkradio niet over Bluetooth en is dit model minder goed bestand tegen bijvoorbeeld water.

Conclusie

Met de Makita STEX MR051 kies je voor een basismodel radio voor op de werkplaats. Het is niet een echte bouwradio te noemen. Toch kan deze radio precies zijn wat je nodig hebt. Wanneer je op zoek bent naar een simpele en betaalbare bouwradio is het zeker een prima keuze. Een alternatief model zou misschien wel de DMR202 kunnen zijn.