Makita DMR202 bouwradio

Op zoek naar een goede werkradio voor op de werkplaats? Het is altijd een prettig idee om naar je favoriete radiozender te kunnen luisteren tijdens je werkzaamheden. Je profiteert vrijwel altijd van zeer goede geluidskwaliteit: de Makita DMR202 is hier een uitstekend voorbeeld van. Hier lees je dan ook alle informatie, voor- en nadelen van de deze stratenmakersradio, zodat je zelf kunt bepalen of het apparaat voor jouw de goede keuze is.

Makita DMR202

Met de Makita DMR202 kies je voor een goede bouwvakkersradio. Dit compacte apparaat is gemakkelijk te gebruiken en is ook aan de lichte kant, waardoor het makkelijk is om deze snel mee te nemen naar andere locaties. De radio is van een zeer bekend bouwradio merk en voldoet aan alle belangrijke eisen voor een bouwradio: goed geluid, handige opties en bestendigheid tegen weer en wind.

In de doos

  • Makita DMR202
  • Handleiding

Installatie van de Makita DMR202

Het is vrij eenvoudig om de Makita DMR202 te installeren. Zodra je de bouwplaatsradio hebt ontvangen kun je deze via netstroom gaan gebruiken. Het is daarnaast ook mogelijk om een accu te plaatsen waardoor je geen netstroom nodig hebt. Hoe je de accu moet plaatsen en waar je op moet letten staat duidelijk aangegeven in de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt.

Technische specificatiesMakita DMR202 bouwradio

  • Geluidssysteem: Mono
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 10 W
  • Type stroomvoorziening: Accu/batterij, Netstroom
  • Gewicht: 2,9 kg
  • Bluetooth: Ja

Bediening en onderhoud

De Makita bouwplaatsradio is een makkelijk te bedienen bouwradio. Het is niet alleen een compact, maar ook een zeer gebruiksvriendelijk apparaat. Deze werkradio kan direct gebruikt worden: je hoeft alleen maar een radiozender uit te kiezen; deze komt direct door de speakers naar buiten. Het volume pas je aan via de knoppen naast het display. Ook kun je gemakkelijk en snel switchen van radiozender. Wil je jouw eigen muziek luisteren? Dat kan met een snelle Bluetooth verbinding. Om het optimale uit je Makita DMR202 te kunnen blijven halen, is het belangrijk om deze in goede staat te houden. Hoewel het toestel bestendig is tegen regen en stoten, is het voornamelijk belangrijk om de stand van de accu in de gaten te houden. Zodra de accu leeg is, moet je deze eerst opladen voordat je er weer gebruik van kunt maken. In de tussentijd kun je de werkplaatsradio gewoon gebruiken via netstroom.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Makita DMR202 is dat je de mogelijkheid hebt om je muziek draadloos van een apparaat te streamen via Bluetooth. Dit maakt het nog aangenamer om te werken met muziek; je kunt namelijk jouw favoriete muziek streamen tijdens je werkzaamheden. Een ander voordeel is dat je ook via de accu gebruik kunt maken van het apparaat: met een volle accu luister je ruim 25 uur naar muziek. Ook het ergonomische handvat maken de werkradio zeer gebruiksvriendelijk. Maar er zitten helaas ook enkele nadelen aan deze stratenmakersradio. Zo zit de accu niet standaard in de doos en moet je deze dus apart aanschaffen. Als de accu niet opgeladen is of je hebt geen accu, ben je aangewezen op netstroom. Je moet dan dus een stopcontact in de buurt hebben om gebruik te kunnen maken van de radio. Daarnaast is het Bluetooth bereik minder goed: je kan niet te ver uit de buurt blijven van de radio; dan wordt de verbinding verbroken.

Conclusie

De Makita DMR202 is (net als de DMR114) een prima bouwradio die aan alle belangrijke eisen voldoet. De radio is compact en gemakkelijk mee te nemen, heeft een ruim aanbod van radiozenders en werkt goed op accu. Wel moet je deze accu nog apart aanschaffen. Verder ontbreekt een DAB tuner op de bouwradio voor storingsvrij gebruik. Maar al met al is deze bouwplaatsradio een prima keuze als je op zoek bent naar een nieuwe bouwradio.