Makita DMR200 bouwradio

De beste werkplaatsradio voor jou moet aan een aantal zaken voldoen. Zo moet je jouw favoriete muziek kunnen luisteren, de hele dag door. Maar het is ook prettig als een werkradio extra functies biedt, zoals de mogelijkheid om muziek van je smartphone via de radio af te spelen. Met de Makita DMR200 kies je voor een bouwradio die dit allemaal biedt, en meer. Ontdek hier alle voor- en nadelen van deze bouwplaatsradio en bepaal zelf of het model aan jouw wensen voldoet.

Makita DMR200

Het toestel biedt de mogelijkheid om naar je eigen muziek te kunnen luisteren, op iedere bouwplaats en in iedere garage. De werkradio beschikt over verschillende handige functies waarmee het nog makkelijker wordt om van deze radio gebruik te maken. De radio is water-, vuil- en stofbestendig en kan daardoor wel tegen een stootje. En dat kun je wel gebruiken op de werkplaats.

In de doos

  • Makita DMR200
  • Handleiding

Installatie van de Makita DMR200

De Makita DMR200 is een bouwvakkersradio die je vrijwel direct kunt gebruiken zodra deze arriveert. Je krijgt standaard een handleiding meegeleverd waarmee het heel goed mogelijk is om belangrijke informatie over de bouwradio te vinden. Het is dan ook aan te raden om deze handleiding goed te bewaren.

Technische specificatiesMakita DMR200 bouwradio

  • Geluidssysteem: Mono
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 10 W
  • Type stroomvoorziening: Accu/batterij, Netstroom
  • Gewicht: 3,3 kg
  • Bluetooth: Ja

Bediening en onderhoud

Deze Makita bouwradio is een vierkante box met een eenvoudige bediening. Aan de bovenzijde van de stratenmakersradio zitten knoppen waarmee je de radio bedient. Zodra je jouw telefoon hebt verbonden met de radio kun je bijvoorbeeld het nummer pauzeren of naar het volgende nummer gaan. Met dit paneel pas je ook het volume aan. Overigens vraagt de Makita DMR200 nauwelijks om onderhoud. Dit apparaat is bestand tegen weer en wind en daarmee kan het toestel wel tegen een stootje. Het is wel aan te raden om de radio na gebruik veilig op te bergen. Zo weet je zeker dat je lang gebruik kunt maken van deze sterke bouwradio.

Voor- en nadelen

Een van de belangrijkste voordelen van de Makita DMR200 is dat je met dit apparaat je eigen muziek vanaf je smartphone naar de speaker kunt streamen. Zo kun je jouw eigen afspeellijsten van Spotify of een andere streamingdienst via de radio afspelen en luister je altijd naar je favoriete nummers. De speaker is krachtig en zorgt ervoor dat de muziek altijd goed hoorbaar is, ook als je luidruchtig gereedschap gaat gebruiken. Het apparaat heeft als belangrijkste nadeel dat je met deze speaker geen radio kunt luisteren. Je hebt alleen de mogelijkheid om je eigen muziek af te spelen via het apparaat. Verder wordt de werkplaatsradio geleverd zonder accu; deze moet je dus eerst nog zelf aanschaffen.

Conclusie

De Makita DMR200 is een ideale optie wanneer je tijdens jouw werkzaamheden op de bouwplaats naar je favoriete nummers wilt luisteren. Wil je ook radio luisteren? Dan is dit niet de beste bouwvakkersradio voor jou; het model is hier niet geschikt voor. Maar gelukkig zijn er wel veel andere modellen die deze optie bieden. Op zoek naar een goedkope bouwplaatsradio van het merk? Kijk dan eens bij de STEX MR051.