Makita DMR114 bouwradio

Wil je een nieuwe bouwradio kopen? In je zoektocht zul je ontdekken dat je heel veel opties hebt. Er zijn tientallen bouwradio’s verkrijgbaar, ieder met zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen. De Makita DMR114 is een van je mogelijkheden: deze werkplaatsradio heeft een aantal kenmerken waar je optimaal gebruik van kunt maken. Ben je benieuwd naar de functies van dit model? Hier lees je alles over deze werkplaatsradio.

Makita DMR114

De Makita DMR114 is een bouwradio waarmee je tijdens je werkzaamheden optimaal kunt genieten van je favoriete nummers van jouw favoriete radiozender. Het apparaat is uitgerust met Bluetooth voor het draadloos verbinden van je smartphone. Hiermee kun je ook jouw eigen muziek afspelen op de radio. Hiermee voldoet het model aan alle eisen van een werkplaatsradio: deze is beschermd tegen stof en vocht en biedt verschillende handige mogelijkheden, zoals het opladen van een smartphone.

In de doos

  • Makita DMR114
  • Handleiding

Installatie van de Makita DMR114

De Makita DMR114 wordt geleverd met een handleiding en dat betekent dat je hier alle belangrijke informatie kunt lezen over deze bouwradio. Zo weet je waar je op moet letten en hoe je bepaalde onderdelen kunt vervangen, zoals de accu of batterijen. Het is dan ook aan te raden om de handleiding goed te bewaren. De bouwplaatsradio heeft geen uitgebreide installatie nodig.

Technische specificatiesMakita DMR114 bouwradio

  • Geluidssysteem: Stereo
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 25 W
  • Type stroomvoorziening: Accu/batterij, Netstroom
  • Gewicht: 5,5 kg
  • Bluetooth: Ja

Bediening en onderhoud

Deze bouwradio van Makita lijkt qua uiterlijk veel op de Makita DMR115 en heeft dan ook dezelfde bediening. Aan de voorzijde zit een display met daaronder knoppen. Hiermee is het mogelijk om te switchen van radiozender. Verder naar onder zit de volumeknop waarmee je gemakkelijk het volume aanpast. Het toestel biedt ook de mogelijkheid om je smartphone aan de radio te verbinden via Bluetooth. Qua onderhoud hoef je aan deze bouwplaatsradio nauwelijks iets te doen. De bouwradio is sterk en kan goed tegen een stootje. Het is wel belangrijk om de radio af en toe schoon te maken en om deze na gebruik goed op te bergen. Zo ben je verzekerd van een lange levensduur.

Voor- en nadelen

De Makita DMR114 heeft een aantal voordelen. Zo heeft deze stratenmakersradio een subwoofer aan de onderzijde: hiermee klinkt het geluid uit de radio nog rijker. Daarnaast is het apparaat voorzien van een USB aansluiting voor je smartphone. Deze kan via de radio opgeladen worden. Verder is deze bouwradio ook uitgerust met Bluetooth. Hiermee kun je jouw eigen muziek afspelen via de radio. Een mogelijk nadeel van het model van de fabrikant is dat deze bouwradio geen DAB of DAB+ tuner heeft. Hiermee zijn er alleen FM-zenders beschikbaar en kun je vaker last hebben van ruis of storingen tijdens het luisteren.

Conclusie

De Makita DMR114 is een uitstekende bluetooth bouwradio die van belangrijke functies is voorzien. Vind je het belangrijk dat je altijd ruis- en storingsvrij naar de radio kunt luisteren? Dan kun je ook kijken naar de DMR115.