Makita DMR112 DAB+ bouwradio

Een goede bouwradio is onmisbaar op ieder bouwterrein. Het zorgt er niet alleen voor dat je altijd een leuk deuntje op de achtergrond hebt, maar je kunt ook nog eens kiezen uit heel veel verschillende radiozenders. Met de Makita DMR112 DAB+ kies je voor een werkplaatsradio waarmee je ook gebruik kunt maken van Bluetooth. Zo heb je de mogelijkheid om muziek draadloos van een ander apparaat te streamen naar de bouwradio. Hier lees je alles over dit model stratenmakersradio en ontdek je of deze bouwradio van Makita jouw volgende aankoop wordt!

Makita DMR112 DAB+Makita DMR112 DAB+ bouwradio

De Makita DMR112 DAB+ is een kwalitatieve bouwradio met een handig handvat waardoor je dit apparaat overal mee naartoe kunt nemen. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt werken met je favoriete radiozender. De DAB radio zorgt ervoor dat je nooit last hebt van storingen en dat maakt je luisterervaring nog beter. Daarbij heeft de Makita DMR112 DAB+ een aantal grote voordelen waar je optimaal van kunt profiteren, maar nog belangrijker: het toestel biedt jouw de mogelijkheid om volop te profiteren van goede muziek tijdens je werkzaamheden.

In de doos

  • Makita DMR112 DAB+
  • Handleiding

Installatie van de Makita DMR112 DAB+

De Makita DMR112 DAB+ heeft gelukkig nauwelijks installatie nodig. Zodra je dit apparaat hebt ontvangen kun je vrijwel direct gebruik maken van het apparaat. Het is altijd handig om eerst de gebruiksaanwijzing te lezen, zodat je zeker weet dat je alles goed uitvoert. De accu-cartridge dient eerst geïnstalleerd te worden, voordat je gebruik kunt maken van de werkradio.

Technische specificaties

  • Geluidssysteem: Stereo
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 7 W
  • Type stroomvoorziening: Accu/batterij, Netstroom
  • Gewicht: 4,3 kg
  • Bluetooth: ja

Bediening en onderhoud

Het is vrij eenvoudig om deze Makita bouwradio te bedienen. Je kunt via de knoppen de gewenste radiozender kiezen: deze verschijnt op het scherm. Met de grote knop aan de voorzijde van de bouwradio kun je het volume aanpassen. Het is ook mogelijk om je smartphone te koppelen aan de bouwradio, dit doe je via Bluetooth. Na koppeling is het mogelijk om je eigen muziek via Spotify of een andere streamingdienst af te spelen op de Makita DMR112 DAB+.

Het is belangrijk om het apparaat wel goed te onderhouden. Deze bouwplaatsradio kan tegen een stootje, maar er zijn dingen om op te letten. Je kunt de stand van de accu controleren via de indicatorlampjes. Zo weet je precies wanneer het tijd is om de accu op te laden. Daarnaast is het altijd aan te raden om de Makita DMR112 DAB+ regelmatig schoon te maken: gebruik hierbij geen benzine of alcoholhoudende schoonmaakmiddelen. Dit kan zorgen voor barsten, verkleuring of vervorming.

Voor- en nadelen

Welke voordelen heeft de Makita DMR112 DAB+? Deze werkradio heeft als belangrijkste pluspunt dat je via Bluetooth draadloos muziek kunt streamen vanaf je smartphone of een ander apparaat. Dit biedt jou de mogelijkheid om je favoriete nummers via de radio af te spelen. Een ander voordeel is digitale DAB+ tuner: hiermee heb je altijd een ruisvrij signaal. Verder werkt het toestel op accu en netstroom; dit betekent dat je de radio overal kunt gebruiken.

Een mogelijk nadeel van de werkplaatsradio is dat het apparaat geen docking station heeft. Hiermee heeft het apparaat helaas geen luidspreker die is gemaakt voor het afspelen via een laptop of andere mediaspeler. Dit kan wel via Bluetooth met je smartphone. Daarnaast wordt de Makita DMR112 DAB+ niet geleverd met accu; deze moet je dan ook nog zelf apart bestellen om hier gebruik van te kunnen maken.

Conclusie

Dit is een prima bouwradio waarmee je optimaal profiteert van veel gemakken, waaronder de lichtsensor en het ergonomisch handvat, maar ook van een Bluetooth verbinding met jouw telefoon. Een ander model wat je zou kunnen bekijken is bijvoorbeeld de Makita DMR108.