Makita bouwradio

Direct de beste Makita bouwradio’s vergelijken?

Makita bouwradio

Makita bouwradio kopen? | Opvallende en robuuste werkradio's

Dat het Japanse Makita kwaliteit maakt, heeft het al laten zien met elektrisch gereedschap voor zowel de enthousiaste thuisgebruiker als voor de professionele klusser. Dus waarom zou je niet je set klusgereedschap uitbreiden met een professionele Makita bouwradio? Deze stoere, solide machines zorgen voor het belangrijkste ingrediënt van ieder klus- of bouwproject: muziek. In het productaanbod van bouwradio’s van Makita vind je diverse modellen met meerdere mogelijkheden. Zo kun je muziek luisteren gewoon vanaf de FM-band, via DAB of DAB+ of met bluetooth.

Over Makita

Makita maakt al behoorlijk lang gereedschap. Het bedrijf is namelijk al in 1915 opgericht in Japan. Ze maken allerlei soorten elektrisch handgereedschap, van lichte accuboormachines voor de doe-het-zelver tot zwaarder materieel voor de professional. De producent onderscheidt zich door een hoge kwaliteit en mate van innovatie in accutechnologie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel van hun radio’s van stroom worden voorzien door een accu. Bovendien zijn ze allemaal stevig uitgevoerd voor zware klussen.

Kenmerkend voor Makita bouwradio’s

De vormgeving van de meeste bouwradio’s is hetzelfde: een compacte, rechthoekige behuizing met een stevig, inklapbaar handvat. Hierdoor neem je ze gemakkelijk mee naar iedere klus. Door de opvallende vormgeving zie je een Makita bouwradio (zoals de Makita DMR202, DMR112 DAB+, DMR114, Makita DMR200 of de DMR115) niet snel over het hoofd, en is er aan de zijkant genoeg ruimte voor hoogwaardige speakers. Daardoor kun je overal op de bouwplaats of in de werkruimte genieten van geluid in stereo.

Makita accusysteem

Het accusysteem van  is uitwisselbaar. De werkradio’s van Makita worden vaak geleverd zonder accu, maar als je al ander Makita gereedschap hebt, dan kun je daar de accu van gebruiken. Het is natuurlijk ook mogelijk om los accu’s te kopen of bestellen. De meeste werkplaatsradio’s worden wel geleverd met een netstroomadapter en snoer, zodat je ze ook zonder accu kunt gebruiken. Maar met een accu heb je wel het voordeel dat je de werkradio gemakkelijk kunt meenemen en overal kunt gebruiken. Met een volle accu ben je verzekerd van een lange speelduur op de radio.

Robuuste behuizing

De producent maakt professioneel gereedschap om mee te klussen. Deze apparaten moeten duurzaam zijn en goed tegen een stootje kunnen, evenals tegen stof en vuil en soms zelfs regenwater. Dat vertaalt zich naar de stevige behuizingen waarin de bouwradio’s van het merk worden ingebouwd. Deze voldoen aan de IP64 norm: dat betekent dat ze helemaal stofvrij zijn, en weliswaar niet onder water kunnen, maar nog steeds goed bestand tegen spatwater zoals regen. Met een Makita bouwradio hoef je dus niet voorzichtig om te gaan.

Superieure audio en gemakkelijke bediening

Door het onconventionele, rechthoekige ontwerp van de behuizing van Makita bouwradio’s, zitten de stereo luidsprekers niet aan de voorkant, maar aan beide zijkanten. Dat zorgt voor een groot bereik in alle richtingen en een vol geluid dat zonder moeite een loods of werkplaats kan vullen. Aan de voorkant zit een stevig display dat niet snel krast, maar wel duidelijk informatie laat zien, zoals de gekozen frequentie en eventuele RDS-berichten. Met stevige en vuilbestendige knoppen kun je de radio bedienen.

Overzicht Makita bouwradio’s

De meeste bouwradio’s hebben een specifieke, rechthoekige vormgeving met vierkante zijkanten en een smalle voorkant. De luidsprekers zitten aan de zijkanten wat zorgt voor een geluid dat een bouwplaats overal met geluid kan vullen. De behuizing is IP64, wat betekent dat je radio helemaal vuil- en stofvrij is, en ook goed tegen spatwater (zoals regen) kan. De verschillende modellen hebben een aantal verschillende opties, zoals USB, bluetooth en een DAB+ tuner. Daarnaast is er ook nog een compacte Makita bouwradio in het assortiment, en een bluetooth-speaker. Een goedkoop model is bijvoorbeeld de Makita STEX MR051.

 

Makita bouwradio DEAMR052 draagbare radio

Is het snel kunnen meenemen van de bouwradio voor jou het belangrijkste? De DEAMR052  is geen model dat je stevig op de bouwplaats neerzet, maar overal mee naartoe neemt als je op veel plekken achter elkaar moet klussen. Of zet hem in de bouwkeet neer, want veel ruimte neemt hij toch niet in beslag, maar zorgt wel voor een prima geluid in kleinere ruimtes. En met een haak kun je hem gemakkelijk en snel ergens ophangen. Stroom haalt deze kleine muziekvriend uit een 10,8 volt accu.

Belangrijkste eigenschappen van de DEAMR052

 • Luidsprekervermogen: 7 watt
 • Radio-ontvangst: AM, FM
 • Aantal speakers: 2 (stereo)
 • IP-certificering: IP64
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang

 

Makita bouwradio DMR107

De DMR107 bouwradio is een prima instapmodel voor als je gewoon zorgeloos radio wilt kunnen luisteren. Deze radio heeft geen extraatjes als bluetooth of een usb-aansluiting, maar wel een degelijke FM-ontvanger en 76 mm speakers voor een krachtig stereogeluid met een vermogen van 7 watt. Daarmee kun je met deze Makita bouwradio toch van een mooi en vol geluid genieten, ook als je met zwaar en luidruchtig gereedschap in de weer bent.

Belangrijkste eigenschappen van de DMR107

 • Luidsprekervermogen: 7 watt
 • Radio-ontvangst: AM, FM
 • Aantal speakers: 2 (stereo)
 • IP-certificering: IP64
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang

 

Makita bouwradio DMR108

Heb je een smartphone, of andere draagbare muziekspeler? Voor als je de radio even beu bent, is het afspelen van je eigen muziek soms best een fijn optie. Natuurlijk kan je aan de slag met een audiokabel en 3,5 mm plug, maar de DMR108 kan het ook veel handiger. Sluit je apparaat aan met USB om ook meteen op te laden, of gebruik een stick met mp3’tjes. Of nog makkelijker: stream direct muziek vanaf je telefoon, die je met bluetooth kunt verbinden.

Belangrijkste eigenschappen van de DMR108

 • Luidsprekervermogen: 7 watt
 • Radio-ontvangst: AM, FM
 • Aantal speakers: 2 (stereo)
 • IP-certificering: IP64
 • Connectiviteit: bluetooth, usb, 3,5 mm mini-jack ingang

 

Makita bouwradio DMR110 DAB+

Wil je ook op de bouwplaats of in je klusruimte kunnen genieten van de allerbeste, storingsvrije ontvangst? Met de  DMR110 DAB+ is dat geen enkel probleem. In DAB+ worden radio-uitzendingen digitaal gecodeerd uitgezonden, zodat storing is uitgesloten. Deze goedkope bouwradio beschikt ook nog eens over prachtige 7 watt stereospeakers om het kristalheldere geluid van de DAB+ tuner overal weer te geven.

Belangrijkste eigenschappen van de DMR110 DAB+

 • Luidsprekervermogen: 7 watt
 • Radio-ontvangst: AM, FM, DAB+
 • Aantal speakers: 2 (stereo)
 • IP-certificering: IP64
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang
Makita DMR110 DAB plus bouwradio 2

Makita bouwradio: DMR110 DAB+

DMR110 DAB+

Kenmerken

 • Luidsprekervermogen: 7 watt
 • Radio-ontvangst: AM, FM, DAB+
 • Aantal speakers: 2 (stereo)
 • IP-certificering: IP64
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang

Een goede digitale DAB+ werkradio met een IP waarde van 64. Het toestel is hiermee stofbestendig en spatwaterdicht. Koppel je smartphone via de aux ingang. Werking op op netstroom of op accu’s.” – Bouwradiovergelijken.nl

Makita bouwradio kopen?

Overtuigd van een Makita werkradio? Middels onderstaande button kun je eenvoudig een bouwradio kopen!