Goedkope bouwradio Top 5

Goedkope bouwradio Top 5

Direct de goedkoopste bouwradio’s vergelijken?

Goedkope bouwradio Top 5

Goedkope bouwradio Top 5 | Een bouwradio is een zeer prettige aanvulling op je gereedschapset. Een lekker muziekje maakt immers dat je met goede zin aan het werk kunt, of je nu professioneel werkt in de bouw, of gewoon aan het klussen gaat als doe-het-zelver. Maar, net als bij veel professioneel gereedschap, loopt ook bij bouwradio’s de prijs al snel hoog op. Toch is het mogelijk om een voordelige en toch goed presterende bouwradio (zoals de Scangrip AUD202H of de Scangrip AUD601R) te vinden. Daarom zetten we hier de Top 5 goedkoopste bouwradio’s op een rij. Al deze modellen hebben een gemiddelde verkoopprijs van onder of net boven de honderd euro, en leveren prima prestaties.

Minder functies, maar goede kwaliteit

Duurdere bouwradio’s zijn vaak robuuster, maar veel meer nog dan de bouwkwaliteit, komt de hogere prijs door een uitgebreider functiepakket. Het is natuurlijk leuk als je ook je telefoon kunt opladen aan een usb-poort van de radio, of de huidige tijd als klok op een muur kunt projecteren, maar voor veel gebruikers zijn dit ook onnodige extraatjes. Met een goedkoper model werkradio heb je vaak alleen maar de basisfuncties: een AM- en FM-radio, en een ingang met 3,5 mm audioplug voor een externe muziekspeler. De bouwkwaliteit en betrouwbaarheid is echter prima in orde, en doet vaak niet veel onder voor duurdere modellen.

Goedkope merken

Bij producten in het algemeen geldt dat A-merken duurder zijn. Dat is deels door een iets betere kwaliteit over het algemeen, en een uitgebreide klantenondersteuning en meer van dat soort extra’s. Maar B-merken doen er vaak niet veel voor onder, en bieden voor veel minder geld zo goed als gelijkwaardige producten. De keuze voor een A- of B-merk is vaak persoonlijk. Verrassend genoeg zijn het bij bouwradio’s juist de A-merken die vaak ook goedkope alternatieven leveren. Daarom komen we naast een bouwradio van Denver in de goedkope bouwradio Top 5 vooral exemplaren tegen van PerfectPro, wat toch wereldwijd het nummer 1 merk is van bouw- en werkplaatsradio’s.

Digitale FM tuner of DAB+

Veel goedkope bouwradio’s (zoals de Caliber WorkXL1beschikken niet over een DAB+ tuner, hoewel dat ook steeds meer voorkomt: twee modellen van de vijf onderstaande werkradio’s zijn in staat om DAB+ te ontvangen. De kwaliteit van DAB+ is zeer hoog, maar moderne FM-tuners werken vaak ook heel goed. Denk maar aan je (FM) autoradio: die heeft meestal ook weinig last van ruis en stelt de frequentie automatisch bij. Luisteren over FM is dus zeker geen straf, en vaak meer dan voldoende om de hele bouwplaats in goede geluidskwaliteit van een lekker muziekje te voorzien.

Zelf de beste bouwradio kiezen

Een Top 5 is leuk, maar zelf koop je waarschijnlijk maar een enkele bouwradio. Hoe kun je dan de beste bouwradio kiezen? Met een de goedkope bouwradio Top 5 gaan we ervan uit dat prijs een belangrijk argument is. Binnen een budget zijn er nog steeds een aantal zeer goede opties te vinden, als je goed weet wat je wilt. Moet de radio wel of geen DAB+ kunnen ontvangen? Zoek je een ruim, robuust model, of juist een compacte werkradio? Welke extra functies wil je? Als je nadenkt over deze vragen, kun je aan de hand van deze Top 5 (of daarbuiten) een goede keuze maken.

Goedkope bouwradio | 1 | Denver WR-40

Denver is dan misschien wel niet de meest bekende fabrikant van bouwradio’s, de WR-40 is door zijn lage prijs toch een erg populair alternatief voor duurdere merken. Voor een aantrekkelijke aanschafwaarde krijg je een basic uitgevoerde radio, die is voorzien van een stevige, beschermende behuizing die goed tegen een stootje kan. Door de knalgele kleur valt hij ook nog eens lekker op de bouwplaats. Met het inklapbare handvat is deze Denver bouwradio makkelijk te verplaatsen en mee te nemen naar een nieuwe klus. De fijne rubberen knoppen en het heldere lcd-display maken deze radio helemaal af.

Afwerking en mogelijkheden

De behuizing van de Denver WR-40 ziet er misschien een beetje goedkoop en “plastic” uit, maar dat valt erg mee. De zwarte beugels aan de zijkant zijn prima in staat om de werkradio tegen vallen en stoten te beschermen. Ook de antenne, de knoppen en het display kunnen tegen een stootje en zijn makkelijk te bedienen, zelfs met werkhandschoenen of vieze vingers. De bescherming voor de luidspreker is eenvoudig, maar afdoende. Veel extra opties heeft de Denver bouwradio niet, maar met een 3,5 mm audio-ingang kun je er wel een externe geluidsbron op aansluiten.

Belangrijkste eigenschappen van de Denver WR-40Goedkope bouwradio - Denver WR-40

 • Luidsprekervermogen: 3 watt
 • Radio-ontvangst: FM
 • Aantal speakers: 1 (mono)
 • Waterbestendigheid: spatwaterdicht
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang

Goedkope bouwradio | 2 | PerfectPro DAB+ Pro

Een echte PerfectPro bouwradio voor onder de honderd euro en dan ook nog eens met een DAB+ tuner, is dat wel mogelijk? De DAB+ Pro bewijst het, en hoe. Dit kleine broertje van de grotere en zwaardere bouwradio’s van PerfectPro staat zijn mannetje bij elke klus. De behuizing is echter iets minder beschermend, waardoor je er meer mee moet oppassen, en deze radio bij voorkeur vooral voor klusjes binnen gebruikt. Valt hij per ongeluk toch om, dan buigt de flexibele antenne eerst mee, in plaats van af te breken.

Afwerking en mogelijkheden

Dankzij het handige handvat aan de achterzijde kun je deze radio makkelijk verplaatsen. Neem hem dus gerust mee als je aan de slag gaat met een schilderklus, installatie of onderhoud. Met het snoer, opgerold aan de achterkant, sluit je hem aan op een vrij stopcontact. Als er geen stroomvoorziening aanwezig is, dan gebruik je batterijen als voeding. Het display en de knoppen zijn robuust en ergonomisch uitgevoerd, en worden beschermd door beugelelementen.

Belangrijkste eigenschappen van de PerfectPro DAB+ ProPerfectpro DAB+ Pro bouwradio

 • Luidsprekervermogen: 5 watt
 • Radio-ontvangst: FM, DAB+
 • Aantal speakers: 1 (mono)
 • IP-certificering: IPX3
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang

Goedkope bouwradio | 3 | PerfectPro MyBox 2

De MyBox 2 is een fraaie, compacte, draagbare bouwradio van PerfectPro. Dit model luistert iedere klusruimte of kleine bouwplaats op met een gezellig muziekje, die je met de ingebouwde FM-tuner kunt ontvangen. Het is een radio die uitblinkt door zijn eenvoud: een duidelijk display en handige, grote knoppen om hem te bedienen is alles wat je nodig hebt. Met een snoer van 1,8 m kun je hem aansluiten op netstroom, of je gebruikt batterijen voor meer flexibiliteit.

Afwerking en mogelijkheden

De MyBox 2 is een radio die in de eerste plaats bedoeld is voor klussers die graag gewoon naar een muziekje willen luisteren, met een beperkt budget. Voor gebruik op de bouwplaats is hij minder geschikt, door het ontbreken van een veilige rolkooi om de behuizing heen. De behuizing is overigens ook niet geheel stofvrij en kan spatwater maar tot een bepaalde mate aan (IPX3). Binnen staat hij echter prima zijn mannetje.

Belangrijkste eigenschappen van de PerfectPro MyBox 2PerfectPro MyBox 2 bouwradio

 • Luidsprekervermogen: 4 watt
 • Radio-ontvangst: FM+
 • Aantal speakers: 1 (mono)
 • IP-certificering: IPX3
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang

Goedkope bouwradio | 4 | PerfectPro Lunchbox 2

De naam van deze bouwradio is een knipoog naar het traditionele broodtrommeltje, dat bouwvakkers meenemen naar de bouwplaats. Door de handige draagbeugel kun je deze werkplaats radio immers net zo makkelijk meenemen als je lunchpakketje. Dat dit in alle opzichten een echte PerfectPro radio is, bewijzen de schokbestendige behuizing en de sublieme geluidskwaliteit. Als je dus niet meer zoekt dan een FM-radio die de zware omstandigheden van een bouwplaats of klus binnenshuis aankan, dan is de Lunchbox 2 van PerfectPro een voordelige en goede keuze.

Afwerking en mogelijkheden

De Lunchbox 2 van PerfectPro blinkt uit in kwaliteit en draagbaarheid, maar niet in veel mogelijkheden. Maar voor veel mensen is het door de lage prijs geen bezwaar dat je er alleen maar FM-signalen mee kunt ontvangen. De robuuste kooi waarin de bouwradio is opgehangen maken hem zeer goed bestand tegen vallen en stoten, maar let op: de OPX4 behuizing is niet geheel stofvrij. Regenspatjes vormen echter geen grote bedreiging.

Belangrijkste eigenschappen van de PerfectPro Lunchbox 2PerfectPro Lunchbox 2 bouwradio

 • Luidsprekervermogen: 4,5 watt
 • Radio-ontvangst: FM
 • Aantal speakers: 1 (mono)
 • IP-certificering: IPX4
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang

Goedkope bouwradio | 5 | PerfectPro Soloworker DAB+

Koop je een bouwradio alleen voor jezelf? De PerfectPro Soloworker DAB+ is het ideale maatje voor als je in je eentje aan een montage- of installatieklus bezig bent, als je in een cabine van een hijskraan of graafmachine zit, of als je in de keet bezig bent met de administratie. En dat voor een aantrekkelijke prijs van net boven de 100 euro. Het is een zeer compact toestel met inklapbare antenne, waarmee je hoge kwaliteit DAB+ uitzendingen en gewone FM-stations kunt ontvangen.

Afwerking en mogelijkheden

De PerfectPro Soloworker DAB+ heeft geen bluetooth, en kan je dus niet draadloos met je telefoon verbinden. Wil je dat wel, dan is er een variant die wel bluetooth heeft, maar dan moet je iets dieper in de buidel tasten. Voor de rest is de Soloworker DAB+ een uiterst handig apparaatje, waarmee je zowel op de ingebouwde luidspreker, als op een aan te sluiten hoofdtelefoon lekker digitaal radio kunt luisteren. Wees niet bang om hem te laten vallen of buiten in de regen te gebruiken, want de IP64 kan wel tegen een stootje, stof en spatwater.

Belangrijkste eigenschappen van de PerfectPro Soloworker DAB+PerfectPro Soloworker DAB+ bouwradio

 • Luidsprekervermogen: 1,5 watt
 • Radio-ontvangst: FM, DAB+
 • Aantal speakers: 1 (mono)
 • IP-certificering: IP64
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang, aansluiting voor hoofdtelefoon