Denver WRD-50 bouwradio

Een bouwradio is ideaal om te gebruiken in een garage of op een bouwplaats. Hiermee zorg je voor een leuk achtergrondmuziekje wanneer je aan het werk bent. Een werkradio als de Denver WRD-50 is een van de vele opties die je hebt in je zoektocht naar een goede maar tevens goedkope bouwplaatsradio. Hier lees je alle belangrijke informatie over de dit handzame model en kun je gemakkelijk bepalen of deze bouwradio voor jou de juiste keuze is.

Denver WRD-50

De Denver WRD-50 is een bouwvakkersradio die is voorzien van een aantal handige functies. Hierbij kun je onder andere denken aan een DAB+ signaal, Bluetooth en PLL FM-tuner. Met het apparaat kies je voor een basismodel bouwradio waarmee je van de belangrijkste gemakken bent voorzien. Je krijgt standaard een adapter meegeleverd zodat je de accu altijd kunt opladen wanneer nodig.

In de doos

  • Denver WRD-50
  • 50Hz adapter
  • Handleiding

Installatie van de Denver WRD-50

Je hoeft niets te installeren voordat je de Denver WRD-50 kan gebruiken. Deze werkplaatsradio is direct klaar voor gebruik. Je krijgt een handleiding meegestuurd waarin alle belangrijke informatie staat over deze bouwradio. Het is dan ook altijd handig om deze handleiding goed te bewaren.

Technische specificatiesDenver WRD-50 bouwradio

  • Geluidssysteem: Mono
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 5 W
  • Type stroomvoorziening: Accu
  • Gewicht: 1,8 kg
  • Bluetooth: Ja

Bediening en onderhoud

Deze bouwradio van Denver heeft een makkelijke bediening. Aan de voorzijde van de radio vind je een kleine display en de nodige knoppen om de radio te bedienen. Ook zit hier een volumeknop waarmee je jouw muziek harder of zachter zet. Het is met de Denver WRD-50 ook goed mogelijk om muziek vanaf je smartphone te streamen via de radio. Dit kan via Bluetooth. Met deze uitvoering kies je voor een betrouwbare bouwradio die wel tegen een stootje kan. Veel onderhoud is dan ook niet nodig bij de werkplaatsradio. Wel is het slim om het toestel na gebruik goed op te bergen. Verder kun je de accu in de gaten houden zodat je weet wanneer het tijd is om deze op te laden. Zo zit je nooit zonder radio.

Voor- en nadelen

De Denver WRD-50 komt met een aantal voordelen. In de eerste plaats heeft de bouwplaatsradio een Bluetooth functie voor het verbinden met je smartphone. Zo luister je gemakkelijk en snel naar jouw eigen muziek via de radio. Verder is het apparaat voorzien van een DAB+ signaal: dit betekent dat je toegang hebt tot meer zenders en dat je ruis- en storingsvrij naar je muziek kunt luisteren. Zitten er dan ook nadelen aan de ze Bluetooth radio? Deze bouwradio heeft een accu waarmee je 6 uur gebruik kunt maken van de functies. Dit is relatief kort in vergelijking met andere DAB bouwradio’s, waarmee je de hele dag door gebruik kunt maken van de radio.

Conclusie

De Denver WRD-50 heeft veel voordelen en is daarmee een uitstekende keuze voor een goede en betaalbare werkradio. Wel is het belangrijk om de korte accuduur in gedachten te houden. Zoek je een ander model van de fabrikant, dan kun je eens kijken naar de WR-40 bouwvakkersradio.