Denver bouwradio

Direct de beste Denver bouwradio’s vergelijken?

Denver bouwradio

Denver bouwradio kopen? | Betaalbare werkradio's

Denver is een merk dat betaalbare FM- en DAB+ radio’s maakt voor iedereen. Er zijn stijlvolle modellen die je binnen in je interieur kunt plaatsen, en draagbare modellen voor bijvoorbeeld een dagje op het strand. Maar deze modellen zijn minder geschikt voor een plekje in de werkzaal of op de bouwplaats, omdat ze iets kwetsbaarder zijn. Beter is het om te kiezen voor een bouwradio van Denver zoals bijvoorbeeld de Denver WRD-50, want dankzij een stevige, beschermende behuizing kan deze goed tegen een stootje. En door een opvallend felle, gele kleur zie je de bouwradio van ook niet snel over het hoofd.

Over Denver Electronics

Denver Electronics is een Deens merk van elektronische goederen, dat al sinds 1990 actief is. Hun oorsprong ligt bij radio’s en televisies, maar tegenwoordig kun je daar allerlei soorten consumentenelektronica aan toevoegen: denk bijvoorbeeld aan smartphones en tablets; wearables zoals smart watches en acitivity trackers; en speelgoed, waaronder drones en hoverboards. Hun doel is om deze trendgevoelige elektronica beschikbaar te maken voor iedereen, voor elk budget. Je vindt deze producten bij toonaangevende, grote online en offline winkelketens.

DAB+ radio’s

Je hoeft natuurlijk niet per se een werkradio te kiezen voor in je werkplaats. Soms voldoet een gewone, draagbare radio al prima. De WR-40 bouwradio van Denver heeft immers (nog) geen DAB+ tuner, en andere modellen wel. Sommige van deze radio’s hebben ook nog eens een fraaie, retro vormgeving. Afhankelijk van je werkplaats kan het zijn dat je zo’n stijlvolle DAB+ radio prima op een plank of werkbank kwijt kunt. Deze modellen zijn meestal ook aantrekkelijk geprijsd, en draagbaar. Ze lopen op netstroom of op batterijen, zodat je ze overal kwijt kunt.

Kenmerkend voor een Denver bouwradio

Het spectrum aan werkradio’s is enigszins beperkt, maar bestaat uit verschillende iteraties van het WR-40 model. Deze Denver bouwradio is, net als de andere radio’s uit het assortiment, zeer betaalbaar, basic uitgevoerd en kan alle populaire radiozenders ontvangen op de FM-band. De eenvoudige afwerking is een groot voordeel op de bouwplaats: er zitten veel minder knoppen op die kunnen beschadigen. Daarnaast is het display veel minder gevoelig voor barsten en krasjes, maar toch helder en duidelijk af te lezen.

Kwaliteit en keurmerken

Alle producten van Denver Electronics, dus ook de bouwradio’s voldoen aan de hoogste normen en standaarden die gelden binnen de EU op het gebied van veiligheid en kwaliteit. De producten hebben, indien van toepassing, certificering en keurmerken die hun kwaliteit aangeven. Om helemaal achter de betrouwbaarheid en duurzaamheid van hun bouwradio’s te staan, geeft de fabrikant 2 jaar fabrieksgarantie op alle producten. Deze garantie wordt verleend door een lokaal bereikbaar servicepunt.

Garantie op je bouwradio

Hoe robuust de behuizing van een bouwradio ook mag zijn, alle elektronische apparatuur heeft het risico dat het kapotgaat. Hoewel de aanschafprijzen van Denver radio’s al behoorlijk laag zijn, kan een reparatie onder garantie soms beter uitpakken dan vervangen. De producent heeft gelukkig een garantie- en servicepunt in Nederland (geldend voor de Benelux en Frankrijk), waar je terechtkunt met vragen, technische ondersteuning en opmerkingen. Ook is dit klantenservicepunt waar je terecht kunt voor eventuele reparaties aan je werkradio die onder de 2 jaar fabrieksgarantie vallen.

Denver en rebranding

Wat het bedrijf ook doet, is voor allerlei andere merken producten en productlijnen voorzien van een custom label en branding. Als partner maken ze het zo makkelijk om je merk op een snelle en aantrekkelijke manier onder de mensen te brengen. Dat kan dus ook betekenen dat je de producten, zoals hun bouwradio’s, tegenkomt onder een andere merk- en/of productnaam. De kwaliteit is echter gewoon hetzelfde. Het bedrijf zet als original equipment manufacturer (OEM) de producten ook in elkaar voor andere merken, die daarvoor een overeenkomst afsluiten met het Deense bedrijf.

Denver bouwradio’s en de varianten

De bouwradio’s van Denver komen ook onder andere merknamen op de markt. Dat komt omdat Denver optreedt als original equipment manufacturer (OEM), maar niet alleen onder de eigen naam, maar dit ook voor andere merken doet. Deze uitvoeringen verschillen niet altijd alleen in merk- en typenaam: sommige uitvoeringen zijn ook anders, met andere knoppen en/of een ander display. Soms is de plaatsing van de elementen ook compleet anders. Het is soms moeilijk te zeggen in hoeverre een andere radio een verschillende uitvoering is, of een echt ander model dat overeenkomsten vertoont met de bouwradio van Denver.

Overzicht Denver bouwradio’s

De Denver bouwradio type WR-40 is het voornaamste model. Dit is een betaalbare en goedkope bouwradio die robuust is gemaakt voor de zware omstandigheden op een bouwplaats, en goed tegen een stootje, stof, vuil en regenspetters kan. Tevens werkt hij op batterijen, om hem overal mee naartoe te kunnen nemen en toch muziek te kunnen luisteren, ook al is er geen stroom. Het meenemen is extra gemakkelijk door het ruime handvat.

Denver WR-40

De best verkochte bouwradio van Denver is de WR-40. Deze knalgele radio zie je niet makkelijk over het hoofd op de bouwplaats. Doe je dat toch, en stoot je hem om, dan hoef je je geen zorgen te maken: de zijkanten en de luidspreker zijn voorzien van beschermende beugels. De antenne kun je eraf schroeven en los meenemen tijdens transport, zodat deze niet afbreekt. Bedienen van de WR-40 bouwradio gaat met stevige knoppen, waar je niet eerst je handen voor hoeft te wassen. Ook is het toestel voorzien van een duidelijk leesbaar en helder lcd-display.

Belangrijkste eigenschappen van de WR-40

 • Luidsprekervermogen: 3 watt
 • Radio-ontvangst: FM
 • Aantal speakers: 1 (mono)
 • Waterbestendigheid: spatwaterdicht
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang
 

Denver WR-40 MK 3

De derde iteratie van de WR-40 verschilt niet veel van het origineel, maar voert enkele, kleine verbeteringen door. Dat zorgt voor een betere ontvangst, zodat je nog meer van je favoriete radiostations kunt genieten op plekken waar storing in het signaal mogelijk is. Verder is de behuizing in dezelfde vorm gebleven, van dezelfde, solide kunststof dat stof, vuil en spatwater van regen tegenhoudt. Ook de bediening is even makkelijk als de standaardversie.

Belangrijkste eigenschappen van de Denver WR-40 MK 3

 • Luidsprekervermogen: 3 watt
 • Radio-ontvangst: FM
 • Aantal speakers: 1 (mono)
 • Waterbestendigheid: spatwaterdicht
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang
Denver WR-40 bouwradio

Denver bouwradio: WR-40

WR-40

Kenmerken

 • Luidsprekervermogen: 3 watt
 • Radio-ontvangst: FM
 • Aantal speakers: 1 (mono)
 • Waterbestendigheid: spatwaterdicht
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang

Met een prijs van ongeveer 60 Euro is dit een goedkope bouwradio waarmee die werkt op netstroom of batterijen. Een smartphone of mp3-speler is aan te sluiten via een aux kabel.” – Bouwradiovergelijken.nl

Denver bouwradio kopen?

Overtuigd van een Denver werkradio? Middels onderstaande button kun je eenvoudig een bouwradio kopen!