Caliber WorkXL1 bouwradio

Zoek je een goede bouwradio aanbieding? Het aanbod van bouwradio’s is zeer uitgebreid: er zijn bouwradio’s in allerlei soorten en maten en van diverse merken. Een van de opties die je hebt is de Caliber WorkXL1. Deze werkplaatsradio is sterk, makkelijk mee te nemen en biedt heel veel handige extra’s waar je tijdens je werkzaamheden optimaal gebruik van kunt maken. Hier lees je alle belangrijke informatie over dit model en of deze stratenmakersradio voor jouw de beste keuze is!

Caliber WorkXL1Caliber WorkXL1 bouwradio

De Caliber WorkXL1 is een ideale aankoop voor in de bouwplaats, een garage of een andere plek waar jij dagelijks buiten aan het werk bent. Je luistert altijd naar je favoriete radiozenders en daarnaast kun je ook gemakkelijk jouw smartphone verbinden aan de radio via Bluetooth. Dit zorgt ervoor dat je ook altijd jouw favoriete muziek kunt luisteren. De Caliber WorkXL1 werkt zowel op netstroom als op batterijen en dit betekent dat je altijd en overal naar jouw favoriete muziek kunt luisteren.

In de doos

  • Caliber WorkXL1
  • Handleiding

Installatie van de Caliber bouwradio

Het kost je nauwelijks tijd om gebruik te kunnen maken van je nieuwe bouwplaatsradio. Zodra je de bouwradio hebt ontvangen kun je zelf kiezen of je netstroom gebruikt of batterijen. De batterijen kun je zelf plaatsen in de radio; je kunt het toestel dan overal mee naartoe nemen op de werkplaats, je bent niet meer afhankelijk van een stopcontact. In de handleiding van het apparaat staat alles over het eerste gebruik van de radio.

Technische specificaties

  • Geluidssysteem: Mono
  • Maximaal vermogen luidsprekers: 8 W
  • Type stroomvoorziening: Accu/batterij, Netstroom
  • Gewicht: 5 kg
  • Bluetooth: Ja

Bediening en onderhoud

De Caliber bouwradio is zeer eenvoudig in gebruik. Via de knoppen aan de voorzijde van de bouwradio kun je niet alleen radiozenders kiezen, maar ook het volume aanpassen. Op de display zie je heel duidelijk staan welke radiozender je aan hebt. Met je telefoon maak je snel verbinding via Bluetooth zodat je jouw eigen muziek kunt afspelen via de radio. Qua onderhoud hoef je weinig aan de werkplaatsradio te doen. Het enige wat belangrijk is, is dat je de batterijen vervangt wanneer dit nodig is. Wanneer de batterijen leeg zijn kun je de radio alsnog gebruiken via netstroom. Batterijen vervangen is dus niet altijd nodig.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Caliber WorkXL1 is dat deze bouwradio veelzijdig is in gebruik. Je gebruikt de radio op netstroom, maar ook met oplaadbare batterijen. Hierdoor is de bouwradio altijd en overal klaar voor gebruik. Daarnaast is het ook een groot voordeel dat je jouw eigen muziek draadloos kunt afspelen via het apparaat. Verder heeft dit model van de fabrikant een ingebouwde alarmfunctie. Het design van deze redelijk goedkope werkradio zorgt voor extra stevigheid en bescherming tegen weer en wind. Een mogelijk nadeel van het toestel is echter dat het apparaat met 5 kg aan de zware kant. De radio kan hierdoor minder makkelijk en snel meegenomen worden: tillen met één hand is minder aangenaam door het hoge gewicht. Verder zijn de batterijen niet standaard inbegrepen.

Conclusie

De Caliber WorkXL1 biedt altijd groot luisterplezier: waar je ook bent. Je gebruik deze bouwradio van Caliber zowel op netstroom als op batterijen. Het toestel is dan ook een uitstekende keuze als bouwplaatsradio. Wil je deze bouwradio vergelijken met andere modellen, dan kun je dat eenvoudig doen via onze site. Kijk anders ook eens naar de Soundmaster DAB80 of de Nedis AM/FM bouwradio.