Bouwradio met of zonder accu?

Bouwradio met of zonder accu? | Wanneer je besluit om een bouwradio te kopen, heb je de keuze uit bouwradio’s met vele unieke eigenschappen en kwaliteiten. Ben je op zoek naar een grote werkradio of een wat compactere bouwradio? Veel zal afhangen van wat je nodig hebt en je persoonlijke voorkeuren. Eén van de moeilijkere keuzes die vooraf aan het vergelijken van bouwradio’s gemaakt dient te worden, is de keuze om te gaan voor een bouwradio met accu of een bouwradio zonder accu. Beide opties hebben hun voor- en nadelen, welke we hieronder voor je op een rijtje zetten.

De voordelen van bouwradio’s met een accu

Het fijne aan een luxe of goedkope bouwradio met een accu is wel het feit dat deze geplaatst kan worden waar je maar wil. Want met een accu hoef je geen rekening te houden met een stroomkabel. Dit maakt de bouwradio dan ook erg mobiel. Je kunt het toestel namelijk altijd meenemen als je eventjes op een andere plek aan de slag moet. Daarnaast gaan de accu’s uren mee en leveren werkradio’s met accu’s nog steeds een krachtig geluid, zodat ook op dit gebied niets wordt ingeboet ten opzichte van bouwradio’s zonder accu.

De nadelen van bouwradio’s met accu

Echter zitten er ook enkele nadelen verbonden aan het kiezen voor een bouwradio met accu. Ten eerste dient een accu altijd opgeladen te worden. Vergeet je dit per ongeluk, dan heb je een dag geen muziek op de achtergrond. Daarnaast gaat een accu leeg tijdens gebruik, terwijl een kabel altijd aan het stroom zit en dit probleem dus niet heeft. Ten slotte is het vaak zo dat de bouwradio die je bestelt, zonder accu’s en lader worden geleverd. Deze accessoires zul je dus nog apart moeten kopen.

Bouwradio met of zonder accu? | PerfectPro MyBox 2 bouwradioDe voordelen van een bouwradio zonder accu

Er zijn nog steeds redenen te benoemen waarom je voor een werkradio zonder accu kunt kiezen. Zoals al werd benoemd onder het kopje over de nadelen van een bouwradio met accu, loopt de accu van een radio leeg tijdens het gebruik en dien je deze op te laden vooraf aan het gebruik. Dit is geen probleem bij een bouwradio zonder accu, welke aan het stroom aangesloten kan worden. Je bent er dus altijd van verzekerd dat de radio blijft werken.

De nadelen van een bouwradio zonder accu

Het grootste nadeel aan een werkradio zonder accu is de gelimiteerde mobiliteit. De bouwradio zit immers vast aan een kabel, welke verbonden is aan het netstroom. Haal je deze kabel uit het stopcontact, dan is gelijk de muziek weg. Daarnaast kan de kabel in de weg liggen, wat zowel een probleem is tijdens het lopen (struikelgevaar) als tijdens het klussen (beschadiging aan de kabel).