bosch bouwradio

Direct de beste Bosch bouwradio’s vergelijken?

Bosch bouwradio

Bosch bouwradio kopen? | professionele werkradio's

Als professionele klusser werk je misschien al met het hoogwaardige, elektrische gereedschap van Bosch, zoals boormachines, boorhamers of elektrische zagen. Waarom zou je dan niet je werkplaats verrijken met een muziekje uit een bouwradio van Bosch? De oerdegelijke kwaliteit van de professionele power tools die de fabrikant maakt, vind je ook terug in hun radio’s speciaal voor op de werkplaats. Deze radio’s staan garant voor een goed geluid onder de zwaarste omstandigheden. Een Bosch bouwradio staat goed op iedere bouwplek, en zorgt voor de juiste muzikale ondersteuning van het klussen.

Over Bosch

Duitse degelijkheid is inmiddels een cliché aan het worden, maar als er een merk is die met recht aanspraak mag maken op deze aanduiding, is het Bosch wel. Het Duitse bedrijf maakt al sinds het eind van de 19e eeuw industriële onderdelen en vond vooral succes in de automotive industrie. Later heeft Bosch zich ook steeds meer toegelegd op power tools voor zowel de enthousiaste consument als de professionele klusser. Van daar was het nog maar een kleine stap voor het bedrijf om ook voor de muzikale omlijsting te zorgen: een bouwradio is immers een onmisbaar onderdeel van iedere bouw- of werkplaats.

Kenmerkend voor Bosch bouwradio’s

Wat opvalt aan Bosch werkradio’s is de robuuste vormgeving: de radio’s zijn ingebouwd in een rechthoekige, beschermende kooi. Als je er dus met zware werkschoenen, of met gereedschap, tegenaan stoot, is er niks aan de hand. Alle aansluitingen zijn beschermd met rubberen afdekkapjes, en de kubusvormige radio heeft solide knoppen die vuilbestendig zijn. Ook al is het van huis uit geen fabrikant van radio’s en andere audioapparatuur, toch vallen de bouwradio’s van het merk op door hun uitstekende geluidskwaliteit.

L-BOXX opbergsysteem

Bosch heeft een tweetal compacte bouwradio’s in het assortiment die je een L-BOXX koffer kunt opbergen en vervoeren. Dit is een handig, modulair stapelbaar opbergsysteem, speciaal ontwikkeld door Bosch voor hun power tools. Je kunt meerdere L-BOXX koffers veilig stapelen en toch overal bij, door het handige ontwerp. De compacte radio’s zijn zo vormgegeven dat ze de helft van de ruimte in een L-BOXX koffer innemen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een accuschroefboormachine .opbergen.

Overzicht Bosch bouwradio’s

Ben je op zoek naar de beste bouwradio van Bosch? De fabrikant heeft natuurlijk veel meer producten in het segment van elektrisch gereedschap dan alleen radio’s. Toch zijn er vier modellen in totaal. Deze zijn onder te verdelen in de rechthoekige, kleine modellen en de (bijna) kubusvormige, middelgrote toestellen. De rechthoekige modellen leveren een mooi geluid in stereo en zijn wat compacter. Ze passen perfect in een halve L-BOXX, een speciaal, professioneel koffersysteem. Hierdoor zijn ze tijdens transport optimaal beschermd. De kubusvormige radio’s zijn ingebouwd in een stevige, beschermende kooi voor extra robuustheid op de werkplaats.

Compacte bouwradio’s van Bosch

De compacte bouwradio’s zijn ideaal voor als je kleine klussen uitvoert. Door hun slimme vormgeving passen ze namelijk perfect in een L-BOXX koffer van Bosch. Daar kun je dan ook nog een stuk gereedschap naast vervoeren, als je een grote maat L-BOXX gebruikt. Het geluid is prima in orde: door de hoogwaardige, neodymium luidsprekers geniet je in stereo van radio of een extern aangesloten audiobron.

Bosch Bouwradio GPB 12V-10 Professional

De GPB 12V-10 Professional is een mooie, compacte werkradio met een vol stereogeluid. Dankzij de beschermbeugels aan de zijkant is hij veilig in maar ook buiten een L-BOXX koffer, waar hij prima in past. Ben je dus op zoek naar een makkelijk draagbare bouwradio die een subliem geluid voortbrengt, en die ook nog eens heel weinig weegt, dan is de GPB 12V-10 Professional iets voor jou.

Belangrijkste eigenschappen van de GPB 12V-10 Professional

 • Luidsprekervermogen: 2×5 watt
 • Radio-ontvangst: AM, FM
 • Aantal speakers: 2 (stereo)
 • IP-certificering: IP54
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang

 

Bosch Bouwradio GML SoundBoxx Professional

De GML SoundBoxx Professional haalt stroom ui de ProCORE18V accu, die zeer goede prestaties levert. Zo kun je erg lang genieten van een fijn muziekje onder het klussen. Ook deze radio past zonder problemen in een L-BOXX koffer, om hem gemakkelijk van klus naar klus mee te kunnen nemen. Dankzij de 3,5 mm audio-ingang kun je ook een audioapparaat, zoals je telefoon, aansluiten om je eigen muziek te kunnen luisteren.

Belangrijkste eigenschappen van de GML SoundBoxx Professional

 • Luidsprekervermogen: 2×5 watt
 • Radio-ontvangst: AM, FM
 • Aantal speakers: 2 (stereo)
 • IP-certificering: IP54
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang

 

Middelgrote bouwradio’s van Bosch

In de categorie middelgroot heeft Bosch twee bouwradio’s in de aanbieding: de GML20 Powerbox 360 en de GML50 Powerbox 360 Deluxe. Beide modellen zijn prima uitgerust om de zware omstandigheden van een stoffige bouwplaats aan te kunnen, door een stevig ontworpen, kooivormige bescherming. Het geluid is ook prima in orde, doordat deze modellen over meerdere speakers en een subwoofer beschikken. Zo heb je een mooie volle bas, waar andere bouwradio’s met alleen mono- of stereospeakers dat gewoon niet halen.

Bosch Bouwradio GML20 Powerbox 360

De GML20 Powerbox 360 is een kleine maar fijne kompaan op de bouwplaats. Hij meet niet meer dan 39 bij 36 bij 36 cm, maar is toch voorzien van een subwoofer en vier speakers om een optimaal geluid voort te brengen. Door het vierkante ontwerp en de stevige kooibehuizing ziet hij er stoer uit, en past hij prima op iedere werkplek. De kooi is gemaakt van lichtgewicht aluminium, waarin de radio verend is opgehangen. Zo is hij optimaal schokbestendig.

Belangrijkste eigenschappen van de GML20 Powerbox 360

 • Luidsprekervermogen: 20 watt
 • Radio-ontvangst: AM, FM
 • Aantal speakers: 4 (stereo) + 1 (subwoofer)
 • IP-certificering: IP54
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang

 

Bosch Bouwradio GML50 Powerbox 360 Deluxe

Moet je over het geluid van zwaar gereedschap heen? Geen probleem voor de GML50 Powerbox 360 Deluxe werkplaats radio, die met 50 watt aan rms vermogen en 4 speakers met afzonderlijke subwoofer een zeer krachtig geluid voortbrengt. Ook handig: deze krachtpatser heeft een geïntegreerde acculader aan boord. Zo kun je dus tijdens het radio luisteren ook nog de accu’s van je Bosch power tools opladen!

Belangrijkste eigenschappen van de GML50 Powerbox 360 Deluxe

 • Luidsprekervermogen: 50 watt
 • Radio-ontvangst: AM, FM
 • Aantal speakers: 4 (stereo) + 1 (subwoofer)
 • IP-certificering: IP54
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang
Bosch Bouwradio GML20 Powerbox 360

Bosch bouwradio: GML20 Powerbox 360

GML20 Powerbox 360

Kenmerken Powerbox 360

 • Luidsprekervermogen: 20 watt
 • Radio-ontvangst: AM, FM
 • Aantal speakers: 4 (stereo) + 1 (subwoofer)
 • IP-certificering: IP54
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang

Lichte en compact bouwradio met een verend aluminium frame voor het perfect opvangen van schokken. Eigen muziek speel je af via een mp3 speler of een usb-stick.” – Bouwradiovergelijken.nl

Bosch bouwradio kopen?

Overtuigd van een Bosch werkradio? Middels onderstaande button kun je eenvoudig een bouwradio kopen!