Beste bouwradio Top 5

Beste bouwradio Top 5

Direct de beste bouwradio’s vergelijken?

Beste bouwradio Top 5

Beste bouwradio Top 5 | Bij het zoeken naar, en vergelijken van, een bouwradio wil je natuurlijk de juiste bouwradio voor jou. Dan zijn er nog verrassend veel zaken om rekening mee te houden. Moet de radio klein en draagbaar zijn of juist fors en stevig? Wil je van AM tot DAB+ kunnen ontvangen, of is alleen FM genoeg? Wil je allerlei digitale, draadloze afspeelmogelijkheden, zoals streaming via wifi of vanaf je telefoon via bluetooth, of is alleen radio genoeg? Wij kijken alvast naar welke modellen bouwradio het goed doen in de markt. Zo heb je een aardig idee van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van bouwradio’s.

Bouwradio van een audio- of gereedschapsmerk?

Een van de keuzes waar je voor kan komen te staan, is: welk merk moet de bouwradio hebben? Wat opvalt, is dat er meer gereedschapsfabrikanten zijn die een bouwradio maken, dan audioproducenten die ook een ‘rugged’ model in hun productaanbod opnemen. Daar is in principe niks mis mee, want de bouwradio’s van een ‘bouwmerk’ gebruiken dan vaak (gelicenseerde) hoogwaardige audio-onderdelen. Er is echter ook nog de keus voor een bouwradio van PerfectPro. Deze fabrikant heeft zich, ook met het merk Audisse, helemaal toegelegd op de productie van bouwradio’s. Het beste van beide werelden dus.

Bouwkwaliteit, weersbestendigheid, schokken en stoten

Een bouwradio moet natuurlijk tegen een stootje kunnen. Als je een gewone, draagbare radio meeneemt naar de bouwplaats, loop je het risico dat je deze omstoot of er tegenaan stoot met zwaar gereedschap, en dat deze kapotgaat. Daarom zie je veel werkradio’s met een extra stevige behuizing en beschermende elementen, zoals inbouw in een schokabsorberende rolkooi. Maar ook het weer, en stof op de bouwplaats, spelen een rol. Daarvoor zijn veel bouwradio’s zo gebouwd dat ze stof gedeeltelijk of vaak geheel weren, en ten minste bestand zijn tegen regenwater en opspattend water.

AM, DAB+ tuner of FM

De meeste bouwradio’s kunnen zonder problemen alle zenders op de FM-golflengtes ontvangen. Dit is een heel gangbare manier van radio-uitzendingen, en komt veel vaker voor dan AM. AM is veel storingsgevoeliger, maar wordt wel gebruikt omdat de radiosignalen veel verder dragen dan FM. DAB+ (Digital Audio Broadcasting) is een nieuwe vorm van radio, waarbij het signaal een gecodeerde, digitale inhoud bevat. Een speciale DAB+ tuner kan dit signaal decoderen en zo de digitale inhoud, een radio-uitzending, meteen afspelen. Veel van de best verkochte bouwradio’s beschikken naast een FM-tuner ook over een DAB+ tuner, voor een veel betere geluidskwaliteit.

Top 5 als keuzehulp voor de beste bouwradio

Een Top 5 van best verkochte bouwradio’s zegt natuurlijk niet per se iets over of dit ook de beste modellen zijn. Dat hangt sowieso meestal ook sterk samen met persoonlijke voorkeur, naast objectieve criteria. Het is echter wel een handige keuzehulp, om het uitzoeken van de perfecte en beste bouwradio voor jou uit te uit te kunnen zoeken. Net als een goedkope werkradio zijn ook de luxere modellen populair om een reden, en dat is waarom veel mensen ervoor kiezen. Met deze beste bouwradio Top 5 krijg je een goed beeld, en vind je de inspiratie om voor jezelf ook de beste bouwradio uit te kunnen kiezen.

Beste bouwradio | 1 | Makita DMR110 DAB+

Het is geen wonder waarom de Makita DMR110 DAB+ zo goed verkoopt. Deze werkplaats radio combineert de sublieme kwaliteit van digitale radio-ontvangst, dankzij de ingebouwde DAB+ tuner, met een prachtig stereogeluid. En dat alles voor een zeer aantrekkelijke prijs. Bovendien is de Makita bouwradio handig overal mee naar toe te nemen, dankzij het inklapbare, ergonomische handvat. En in de IP64 behuizing komt er geen enkel stofdeeltje of druppel regenwater binnen: prima voor gebruik onder de zware omstandigheden op een bouwplaats dus.

Afwerking en mogelijkheden

De DMR110 DAB+ is een robuuste bouwradio die goed op de bouwplaats kan staan. Door zijn stevige behuizing is hij bestand tegen de elementen, en tegen schokken. Volgens de IP64 certificering is hij volledig stofvrij, en kan hij regenwater en ander spatwater goed weerstaan. Deze Makita werkradio heeft niet veel extra mogelijkheden, maar het aansluiten van externe audioapparatuur kan via een 3,5 mm plug. De DAB+ tuner geeft je toegang tot allerlei digitaal uitgezonden radiostations.

Belangrijkste eigenschappen van de Makita DMR110 DAB+

Makita DMR110 DAB plus bouwradio

 • Luidsprekervermogen: 7 watt
 • Radio-ontvangst: AM, FM, DAB+
 • Aantal speakers: 2 (stereo)
 • IP-certificering: IP64
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang

Beste bouwradio | 2 | PerfectPro Soloworker DAB+ Bluetooth

Hoef je het geluid niet met je collega’s te delen, bijvoorbeeld omdat je alleen in een cabine zit of veel van plek naar plek beweegt met handgereedschap? De PerfectPro Soloworker DAB+ Bluetooth is een perfecte, compacte bouwradio voor de zelfstandige werker die graag een goed geluid wil tijdens het klussen. Met de ingebouwde DAB+ tuner ontvang je radio in een ongekende kwaliteit. Je kunt deze compacte radio aan je broekriem of jas clippen, en naast radio afspelen, ook je telefoon erop aansluiten met bluetooth. Zo speel je je eigen muziek af, of gebruik je hem als handsfree speaker.

Afwerking en mogelijkheden

De PerfectPro Soloworker DAB+ Bluetooth is een klein alleskunnertje, die veel meer kan dan alleen radio via DAB+ beluisteren. Het is een prima aanvulling voor je telefoon, dankzij de connectiviteit via Bluetooth. Zo kun je er bijvoorbeeld ook handsfree mee bellen. Je kunt er ook een hoofdtelefoon op aansluiten voor meer luistercomfort. Door het compacte formaat voelt hij zich thuis in gereedschapskist, jaszak of aan de broekriem, maar de robuuste IP65 behuizing maakt buiten gebruiken ook geen enkel probleem. Je kunt hem zo’n beetje overal neerzetten of ophangen.

Belangrijkste eigenschappen van de PerfectPro Soloworker DAB+ Bluetooth

Beste bouwradio - PerfectPro Soloworker DAB+ bouwradio

 • Luidsprekervermogen: 1,5 watt
 • Radio-ontvangst: FM, DAB+
 • Aantal speakers: 1 (mono)
 • IP-certificering: IP65
 • Connectiviteit: bluetooth, 3,5 mm mini-jack ingang, aansluiting voor hoofdtelefoon

Beste bouwradio | 3 | PerfectPro Rockbox 2

De PerfectPro Rockbox 2 is wat je onder een echte bouwradio verstaat. Een no-nonsense stoer apparaat dat zich prima thuis voelt tussen de zware machines op de bouwplaats. Door de stevige en schokabsorberende ophanging in een rolkooi hoef je niet bang te zijn dat hij snel schade zal oplopen. Op de bouwplaats zorgt hij er met de ingebouwde DAB+ speaker voor, dat iedereen naar de radio kan luisteren in de hoogste kwaliteit. En tot maar liefst 8 collega’s tegelijk kunnen hun telefoon of ander apparaat koppelen met bluetooth, zodat je omstebeurt zelf een nummer kunt afspelen.

Afwerking en mogelijkheden

Dit is een van de robuustere bouwradio’s die je kunt vinden. Niet alleen voldoet de IP65 behuizing aan strenge eisen om stof volledig en spatwater voor het grootste deel te weren, ook is hij stevig opgehangen in een buizenframe. Door deze rolkooi kun je hem overigens ook gekanteld neerzetten. En dankzij bluetooth kun je hem inzetten als hoogwaardige externe luidspreker voor je telefoon of ander apparaat. Tevens is het mogelijk om hem te gebruiken voor een handsfree telefoongesprek.

Belangrijkste eigenschappen van de PerfectPro Rockbox 2PerfectPro Rockbox 2 bouwradio

 • Luidsprekervermogen: 7,5 watt
 • Radio-ontvangst: FM, DAB+
 • Aantal speakers: 1 (mono)
 • IP-certificering: IP65
 • Connectiviteit: Bluetooth, 3,5 mm mini-jack ingang

Beste bouwradio | 4 | PerfectPro Workstation 2

Wil je een perfect klinkende weergave van de muziek op de radio, in stereo? De PerfectPro Workstation 2 beschikt over een tweetal uitstekende speakers die iedereen van een goed geluid laten genieten. Door de stevige montage in een beschermende kooi is de radio veilig voor stoten en schokken. De IP65 behuizing geeft verder stof, vuil en spatwater geen kans. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, beschikt de PerfectPro Workstation 2 over een DAB+ tuner. Zo ontvang je een signaal van een veel hogere kwaliteit dan het gewone signaal over FM.

Afwerking en mogelijkheden

Deze werkradio heet niet voor niets een Workstation, want hij is tot veel dingen in staat. Door bluetooth kan hij muziek afspelen als externe luidspreker, maar bijvoorbeeld ook dienen om handsfree te bellen. En met de ingebouwde usb-poorten kun je kleine elektronische apparaten, zoals je smartphone, makkelijk opladen. De behuizing is supersterk: een stof- en spatwaterdichte IP65 behuizing, in een stevige rolkooi opgehangen.

Belangrijkste eigenschappen van de Workstation 2PerfectPro Workstation 2 bouwradio

 • Luidsprekervermogen: 20 watt
 • Radio-ontvangst: FM, DAB+
 • Aantal speakers: 2 (stereo)
 • IP-certificering: IP65
 • Connectiviteit: Bluetooth, usb, 3,5 mm mini-jack ingang

Beste bouwradio | 5 | PerfectPro DAB+ Pro

De DAB+ Pro is een voordelig instapmodel in de lijn DAB+ werkradio’s van PerfectPro. Maar dat wil niet zeggen dat je veel inlevert aan kwaliteit. De behuizing bevat beschermende elementen om de kwetsbare onderdelen zo goed mogelijk tegen schade te behoeden. Ook kan deze werkplaats radio wel tegen een beetje stof en spatwater. Neem hem dus gerust mee naar je werk als bouwradio. Hij is lekker compact en makkelijk mee te nemen, dus hij houdt je muzikaal gezelschap bij elke klus die je onderneemt.

Afwerking en mogelijkheden

Deze DAB+ Pro bouwradio van Pefectpro is iets minder robuust dan zijn grote broers, en heeft een IPX3 behuizing. Deze kan nog steeds goed tegen stof en spatwater, maar je moet er wel iets meer mee oppassen: hij is beter geschikt voor klussen binnen, zoals timmerwerk, installatie en schilderen. Hij laat zich wel gemakkelijk en elegant bedienen door de stevige knoppen en het heldere display. Op de achterkant zit een handige snoerhaspel en een handvat.

Belangrijkste eigenschappen van de PerfectPro DAB+ ProPerfectpro DAB+ Pro bouwradio

 • Luidsprekervermogen: 5 watt
 • Radio-ontvangst: FM, DAB+
 • Aantal speakers: 1 (mono)
 • IP-certificering: IPX3
 • Connectiviteit: 3,5 mm mini-jack ingang