4 voordelen van een bouwradio

De voordelen van een bouwradio | Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat een bouwradio anders is dan een standaard radio. Nu denk je misschien: maar je kunt er toch ook voor kiezen om buiten tijdens het klussen een gewone radio te gebruiken voor het afspelen van muziek? Natuurlijk is dit een optie, maar er zijn specifieke redenen te benoemen waarom een bouwradio de betere keuze is. Deze radio is namelijk specifiek gemaakt voor het afspelen van muziek tijdens klussen en beschikt dan ook over eigenschappen waardoor het toestel beter bestand is tegen de uitdagingen die hierbij komen kijken. Hieronder worden een aantal voordelen van een bouwradio opgenoemd.

Bouwradio voordelen | 1 | Bestand tegen regen en stof

Niet alleen worden werkradio’s vooral gebruikt door mensen die buiten werken, vaak gaat het werk ook gepaard met stof en vergelijkbare soorten afval die ontstaan tijdens het werk. Om deze reden is het van belang dat de radio hiertegen bestand is, iets wat van de doorsnee standaard radio niet gezegd kan worden. Bouwradio’s zijn echter wel bestand tegen deze omstandigheden. Het stof kan niet in de radio geraken en ook regen zal een goede werkradio niet kunnen beschadigen.

Bouwradio voordelen | 2 | De geluidskwaliteit is uitstekendBouwradio voordelen | PerfectPro RockHart BT bouwradio

Vroeger was vaak de aanname dat een gewone radio betere audio produceerde in vergelijking met bouwradio’s. En eigenlijk was dat ook gewoon waar. Echter, bouwradio’s zijn tegenwoordig een stuk geavanceerder, waardoor de geluidskwaliteit van nu net zo goed is als de doorsnee radio. Omdat digitale radio nu een mogelijkheid is dankzij DAB+, zul je nooit meer storingen ervaren tijdens het luisteren naar de radio. Daarnaast hebben diverse soorten werkradio’s inmiddels 360 graden geluid, waardoor je van alle kanten uitstekende audio hebt.

Bouwradio voordelen | 3 | Aansluiting kabels en Bluetooth

Inmiddels is het tevens mogelijk om eigen muziek af te spelen op een bouwradio met of zonder accu. Waar dit vroeger kon aan de hand van cd’s, is het inmiddels mogelijk om USB-kabels aan te sluiten of draadloos muziek af te spelen aan de hand van Bluetooth. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je eigen muziek af te spelen tijdens het klussen.

Bouwradio voordelen | 4 | Digitale radio

Vroeger moest je handmatig op zoek naar de juiste frequentie voordat je naar jouw favoriete radiokanaal kon gaan luisteren. Inmiddels is het zoeken van een radiozender een fluitje van een cent aan de hand van DAB en DAB+. Aan de hand van de display van jouw werkradio vind je binnen no time de zender die je zoekt. Het gebruiksgemak van de bouwradio’s van tegenwoordig is een enorme plus!